10. april 2015

Teater får nyt navn

Realproduktion, der bl.a. har stået bag forestillingerne 'Jeg er levende' og 'Vi ses i morgen', har udskilt sine teaterproduktioner i en kunstnerisk filial, der har fået navnet arth[•]tel, mens Realproduktion fremover er et firma, der koncentrerer sig om lyd/musik/speaks, tekniske installationer og konsulentopgaver.

Og det nye teater debuterer på Aprilfestival i Frederikssund med en ny forestilling, '1-2-3-nU', men man har også den fine og her på portalen særdeles roste forestilling 'Vi ses i morgen' (se anmeldelse) med.

Med et teaternavn som arth[•]tel har man så valgt et typografisk set besværligt navn, der oftest vil blive omskrevet til Arthotel – som det da også allerede er blevet i programmet til fx Aprilfestivalen. Det er en kunstnerisk trend, som man også kan opleve med diverse kreative ord- og tal-legende forestillingstitler – som nok vækker mere irritation end begejstring hos arrangører m.fl., der så søger at 'afrette' dem i deres markedsføringsarbejde…

Men tilbage til arth[•]tel, hvis kunstneriske ledelse består af scenekunstner Dorthe Eggertsen (uddannet på Cantabile 2) og musiker/tekniker Rasmus Kajhøj (uddannet elektroniktekniker) som også driver Realproduktion.

Det var så også netop de to, der medvirkede i den teknisk nyskabende og nærmest geniale forestilling 'Dorthes Hjerte', som Det Lille Turneteater fik Reumertprisen for i 2005 som Årets Børneteaterforestilling…

I en pressemeddelelse fortæller de to kunstneriske ledere af det nye teater om visionerne bag arth[•]tel, hvor man vil 'lægge særlig vægt på nyskabelse, aktualitet, interaktion og publikumsudvikling', hvad der udlægges som, at 'med nyskabelse menes der særlig vægt på at arbejde eksperimenterende i formidlingen på både det visuelle, det musikalske og det digitale plan. Med aktualitet menes der særlig vægt på emner og temaer der relaterer til publikum og samtid. Med interaktion og publikumsudvikling menes der vægt på dialog og samspil med publikum, samt arbejdet med publikum som medskaber'.

Og det er så også idealer og elementer, der indgår i teatrets nye forestilling, '1-2-3-nU', der har fokus på sang, musik, bevægelse og interaktion og er for de 0-3-årige.

Mere om teatret på www.arthotel.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne