21. april 2015

Teater deler sig i to

Selvom Alias Teaterproduktion deltager på Aprilfestival med forestillingen ’Traditionen tro’, er det i virkeligheden et helt nyt teater, der spiller den på festivalen, nemlig MÆRKVÆRK, selvom dette navn ikke optræder i festivalprogrammet.

Baggrunden er, at Alias Teaterproduktion har besluttet at dele sig op i to foreninger med hvert sit fokus på henholdsvis voksenforestillinger (Alias) og børne- og ungdomsforestillinger (MÆRKVÆRK).

Dermed deler Alias’ hidtidige kunstneriske ledelse sig også, idet Martin Gertz fortsætter med Alias, mens Anne Gry Henningsen for ansvaret for MÆRKVÆRK og tager den toårige bevilling fra Statens Kunstfond/Projektsstøtteudvalget med sit i det videre forløb.

På Aprilfestival kan man således i disse dage se personer løbe rundt med bluser med det nye teaternavn.

Anny Gry Henningsen erkender, at navnet er temmelig specielt og ligger uhyre tæt op ad det ret så negative ’makværk’, men det ser hun blot som en udfordring, og med succesrige produktioner som ’Vildt voldsomt venskab’ (2011), ’4,1 promille’ (2012), ’Fucking fattig’ (2013) og altså senest ’Traditionen tro’ (2014), der også har vakt skiftende scenekunstudvalgs økonomiske bevågenhed, har hun noget at have optimismen i.

Forude venter i øvrigt under det nye teaternavn to samproduktioner med Teatret Nordkraft: ’+1’, om ensomhed i en digital verden, som får premiere på Teater Grob til oktober i år, og ’Stræber’ om kampen for at lykkes som ung.

Se mere på det nye teaters hjemmeside: www.mærkværk.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne