17. juni 2013

Teasere i toppen

Den 20. juni relanceres efter planen scenekunstportalen Scenen.dk, som nu har fire års virke bag sig og har etableret sig i teatergængernes bevidsthed.

Ambitionen har fra starten været, at netop her skulle man kunne finde alle aktuelle og kommende teaterforestillinger i hele dronningeriget.

Det mål er fortsat ikke helt nået – hvilket ikke skyldes manglende vilje hos Teaterbilletter.dk, der står bag sitet, men fordi ikke alle landets teaterproducenter har været med på ideen om at taste deres forestillinger ind i teaterregisterdatabasen TEREBA, som scenen.dk trækker sine oplysninger fra.

Derfor er opfordringen fra Teaterbilletter.dk også i forbindelse med relanceringen, at ALLE teatre lægger deres egenproduktioner, gæstespil m.v. ind i Teraba, så publikum på scenen.dk kan få det fulde overblik over, hvad der spilles på landets teatre.

Scenen.dk har i relanceringen fået nyt design og forbedrede søgefunktioner, ligesom der vil blive udviklet en mobilapplikation til sitet.

Teateravisen.dk har fået lov at se en demo-version, mens der knokles løs for at få det hele til at gå op i en højere enhed, og det nye grafiske look ser da også tillokkende ud. Der er – næsten en selvfølgelighed i disse tider – skiftende store teasere i toppen og store henvisningsfelter til nogle af scenen.dk's særdeles gode og vigtige features: Scenekunstarkivet, Teaterleksikon, Teaterbrevkassen og Artikler.

Sidstnævnte skal fungere med appetizere og direkte link til relevante artikler – også fra denne portal.

Man kan måske diskutere det hensigtsmæssige i, at hovedtjenesten – søgning efter forestillinger – ligger så langt nede i åbningsbilledet, at man faktisk skal scrolle ned for at komme dertil. Til gengæld er det en fin lille ting, at hvis man fører sin mus henover de små forestillingsteasere under søgefeltet, får man lige nogle få linjer om forestillingen og direkte adgang til at læse mere i scenen.dk's eget infofelt.

Udover ovennævnte elementer er der også en guide til de mange rabatmuligheder og -ordninger, som dansk teaterliv også består af – samt en lille oversigt over 'teatermedier', dvs. dagblade og netportaler m.v., der skriver om teater.

Det nye design benytter sig i udstrakt grad af sort baggrund – og dermed tekster i negativ, og det kan af og til være lidt trættende for øjet, men funktionaliteten synes absolut ikke at fejle noget.

Men gå selv ind og kig nærmere på den nye scenekunstportal på www.scenen.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne