21. maj 2017

Team Teatret udvider sit ensemble

Efter flere årtier, hvor ikke mindst børneteatrene afskaffede ensemblerne på teatrene til fordel for lederstyre og kontraktansatte spillere, synes der et vist opbrud på vej.

I januar meldte Teater Nordkraft i Aalborg således ud, at man ville samle et fast ensemble på fem spillere (og en scenograf), og disse er blevet udvalgt og skal starte i marts 2018 (se note)

Men Team Teatret i Herning har været i gang med samme kunstneriske øvelse. I kølvandet på det lederskifte, der bragte Dorthe Skøtt Bébe i front på teatret i 2015, blev skuespillerne Sofie Ancher Vea og Anders Cornelius Zoffmann fastansat, og nu får duoen fra efteråret selskab af yderligere to spillere i skikkelse af 32-årige Stig Reggelsen Skjold og 31-årige Olivia Franciska Fevel Borgels.

Dermed er Team Teatret for alvor vendt tilbage til sin egen tilblivelseshistorie som ensembleteater og det sker så året før man i efteråret 2018 kan fejre 50 års jubilæum som (landets første) egnsteater.

Læs Prosceniums artikel om ensembleskuespiller Sofie Vea: 'Ensemblet investerer i mig'

(Billedet: Sofie Ancher Vea, Stig Reggelsen Skjold, Olivia Franciska Fevel Borgels og Anders Cornelius Zoffmann udgør fra efteråret Team Teatrets ensemble. Foto: Team Teatret)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne