8. februar 2017

Team Teatret har ansat ny underviser på scenekunstskole

Team Teatret har fra årsskiftet overtog ansvaret for driften af Herning Scenekunstskole, der bl.a. udbyder undervisning i drama til børn og unge i Herning Kommune. Det er sket, efter at den hidtidige leder og i øvrigt stifter af skolen, René Foshammer, var blevet afskediget af bestyrelsen. (se note).

Mens Team Teatrets leder, Dorthe Skøtt Bebe, også er leder af scenekunstskolen, har egnsteatret fundet den person, der skal køre aktiviteterne videre. Teatret skriver i en pressemeddelelse, at valget er faldet på 43-årige Marianne Ilum Sørensen, der udover at varetage holdundervisningen på skolen skal være projektleder på Team Teatrets Åben Skole-projekter m.v.

Marianne Ilum Sørensen har arbejdet med dramaundervisning og teater i næsten 15 år i bl.a. Vejle, Silkeborg og Aarhus. Hun er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet og har desuden en scenekunstuddannelse fra École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris.

Hun har i 1990'erne gået på Herning Højskoles teaterlinje og kan således fra starten føle sig hjemme på på Herning Scenekunstskole, idet undervisningen her foregår i de gamle højskole-bygninger i Birk.

Herning Scenekunstskole blev oprettet i 2012 som en selvejende institution med kommunalt tilskud.

(Billedet: Marianne Ilum Sørensen er fra 1. februar ansat af Team Teatret til at stå for undervisningen på Herning Scenekunstskole. Foto: Team Teatret)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne