3. juni 2022

Talsymfonisk tankegods

I kølvandet på den succesrige afvikling af Aprilfestival 2022 i Esbjerg fra 27. marts -3. april 2022 følger nu den fornøjelige Talsymfoni, som arrangørerne fra Teatercentrum udarbejder – og hvor hårde fakta blander sig med mere kuriøse finurligheder.

Så selvom selve festivalboet på andre fronter gøres op med regnskaber og afrapporteringer her og hisset, fortæller talsymfonien sin egen lille festivalhistorie.

Det sker med udgangspunkt i de 105 deltagende teatre (inkl. to gæstespil fra Belgien og Litauen) og de 153 tilmeldte forestillinger (hvor syv blev aflyst efter programlægningen). Der blev spillet vidt og bredt i kommunen: Til de 292 lukkede opførelser på skoler og institutioner var der 17.735 tilskuere (eksklusiv voksne); og til de 310 offentlige opførelser i weekenden blev der optalt 16.276 tilskuere (udbuddet var 27.797 gratis billetter), hvor de registrerede formidlere (opkøbere) udgjorde 265 personer.

I den mere skæve afdeling af Talsymfonien kan man bl.a. læse, at der blev brugt 1200 meter Gaffer-tape til opklæbning af 2.800 m2 lystæt mørklægningsfolie – og produceret 25 kg festivalbolsjer, 350 T-shirts, 500 muleposer samt 1650 deltagerkort. Alle med festivalens muntre logo.

I Esbjerg har man sine egne opgørelser, samtidig med at de kulturelle efterveer fra børneteaterinvasionen forhåbentlig holder sig rigtig længe.

Det lokale erhvervsliv i form af hoteller, restauranter, butikker mv. kunne givet glæde sig over de mange hundrede teaterfolk, internationale gæster m.v., der lagde penge i kommunen i et omfang, der overgår festivalens budget.

Dette være også nævnt til glæde for kommende værtsbyer, for Aprilfestivalerne ER altså også en god forretning udover at være en fornem kulturel manifestation. Aprilfestival 2022 blev finansieret af værtskommunen med fem mio. kr., hvor Kulturministeriet refunderer halvdelen. Så for 2,5 mio. kr. kr. fik man i alt 602  teaterforestillinger i løbet af ugen.

Se hele indholdet af Talsymfonien her.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne