20. marts 2019

Tag et barn med til teatret

I dag, onsdag den 20. marts, markeres den internationale teaterdag for børn og unge, og vanen tro har ASSITEJ, den internationale organisation til varetagelse af det professionelle børne- og ungdomsteaters interesser, sørget for gode ord på dagen – bl.a. fra den sydafrikanske ASSITEJ-præsident Yvette Hardie – og hendes World Day Messages kan læses via dette link

Man kan også læse verdensbudskaber fra to australske piger 8-årige Joyee og 11-årige Jojo.

Sidstnævnte fortæller, at hun vil være med til at ændre verden til det bedre – og hun vil have, at alle børn skal have mulighed for at opleve teater og selv finde ud af, hvad der sker. Hvis hun ikke selv måtte se mere teater, ville det gøre hende både bedrøvet og vred. Og hun slutter: 'If I hadn't seen some of the things I've  seen in the theatre, I wouldn't be me. And I like me…'

Se begge pigers budskaber via dette link

Mange af de lokale ASSITEJ-centre verden over bruger den internationale børneteaterdag til en række forskellige aktiviteter som konferencer, workshops, særlige medievenlige begivenheder – og selvfølgelig også forestillinger. 

I Danmark er der angiveligt ikke planlagt større arrangementer på dagen, men dansk børneteater fejrer jo også sig selv godt og grundigt om mindre end to uger, når den store Aprilfestival 2019 i Hjørring afvikles fra 31. marts til 7. april med over hundrede teatre og ca. 150 forskellige forestillinger – alle spilles gratis for de lokale børn og unge og deres voksne. Og alle andre interesserede, der måtte valfarte til Vendsyssel for at se børneteater (www.aprilfestival.dk).

I morgen, 21. marts, er det så UNIMA's og altså animationsteatrets verdensteaterdag – mens 27. marts er den 'store' internationale verdensteaterdag – der så er helliget scenekunsten generelt.

Disse to dage/organisationer lancerer traditionelt også budskaber fra prominente teaternavne. Og alle verdensdagsbudskaber dukker forventeligt op på Facebook og andre sociale mødesteder. 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne