31. oktober 2011

Syv teatre fik refusion efter showcase

Nu foreligger afgørelserne også officielt fra de to showcases, som Refusionsudvalget har afholdt i efteråret på henholdsvis Katrinedal Skole i Vanløse (1. og 2. oktober) og Midtbyskolen i Horsens (8. og 9. oktober).

Der var i alt tilmeldt 15 til disse showcases, men et enkelt afbud indtraf, og efter at Refusionsudvalget havde set de 14 forestillinger, blev det til syv refusionsgodkendelser, der udover at betyde, at teatrene nu kan tilbyde forestillinger til 'halv pris', også giver adgang til repertoirekataloget Den Røde Brochure 
og deltagelse på årets store festival i Ringsted og Sorø til april næste år. Begge vitale instrumenter for turnerende børneteatre, der skal sælge forestillinger.

De syv godkendte: 

– Foreningen Nojazz:  Mads og Gudfeen

– Horsens Kommune (Komediehuset): Mobbedreng

– Duaplo: Jagten på julemanden

– Lundgaard  & Müller: Erindringens Si

– Teater Viva: De Gyldne Æbler

– Teaterforeningen Gyda:  Home sweet home

– Kleine Spui ­­– Carla Kogelman: Cool Frogs

Fra Scenekunstcentret, der administrerer refusionsordningen, er tallene fra ansøgninger indsendt pr. 15. august 2011 fordelt således:

Der kom i alt 37 ansøgninger, hvoraf de 13 blev godkendt ’på papiret’. Fire fik afslag på ansøgning, fordi de bl.a. ikke var færdig til showcase. 20 var således tilmeldt showcase, men heraf meldte seks afbud. Af de 14 forestillinger blev altså halvdene efterfølgende godkendt.

Se mere om refusionsordningen, udvalg m.v. på www.kunst.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne