22. maj 2019

Sydkorea er kulturelt indsatsområde

Som en del af fejringen af diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark gennem 60 år, har de to lande udnævnt 2019 til at være officielt kulturår – hvor der vil være fokus på kulturudveksling og kulturindsatser landene imellem. 

Derfor er kronprinseparret – Frederik er protektor for 'Kulturåret 2019' – i disse dage i Sydkorea sammen med repræsentanter for regering og erhvervsliv, hvor kulturelle oplevelser fra begge lande står på programmet.

Også dansk børneteater er repræsenteret på turen i skikkelse af direktør Henrik Køhler fra Teatercentrum, der har haft flere samarbejdsprojekter med det sydkoreanske teatermiljø. Med på turen til Seoul var også teatergruppen MishMash International Theatre Company, der hilste på den danske kronprinsesse efter at de havde spillet   'Næsen' (se anmeldelse) på Jongno Children's Theatre i Seoul.

Og det er planen at danske børneteatre skal indgår i flere af de danske kulturarrangementer, der strækker sig over hele 2019.  

Blandt højdepunkter i kulturåret er den første Asger Jorn-udstilling i Asien nogensinde, som bliver vist på National Museum of Modern and Contemporary Art i Seoul; tæt ved den nordkoreanske grænse, vil den danske kunstnergruppe "Superflex” udstille deres berømte værk 'One Two Three Swing!' – og på Jarasum International Jazz Festival' vil der være fokus på danske jazzmusikere som for eksempel Morten Schantz Godspeed, Kalaha, Horse Orchestra og Makiko Hirabayashi Trio.

Læs mere om Kulturåret 2019 og arrangementer m.v. på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside eller via dette link.

(Billedet: Kronprinsesse Mary hilser på medlemmer af teatergruppen MishMash, der sammen med bl.a. direktøren for Teatercentrum gæster Sydkorea i disse dage i forbindelse med den danske kultursatsning. Foto: Henrik Køhler) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne