26. november 2011

Stumfilmsteater på skoleskemaet

Taastrup Teater og Høje-Taastrup Gymnasium besluttede for fem år  siden at indgå en såkaldt strategisk alliance, hvor de unges uddannelsespotentiale og teatrets kunstneriske ditto skulle give synergieffekter.

 På baggrund af samarbejdet udviklede Høje-Taastrup Gymnasium for tre år siden en særlig teaterlinje, og gymnasieeleverne gæster da også flittigt det lokale teater – bl.a. som led i undervisningen i bestemte fag.

Senest har 250 gymnasieelever så netop overværet stumfilmteaterforestillingen ’Da Kamal mødte Marie’, der nu skal analyseres nærmere af skolens dramaelever. De kan måske få lidt inspiration fra anmeldelsen i børneteateravisen.dk, hvor Janken Varden gav den tre stjerner og beskæftiger sig en del med den stumfilms-form, som forestillingen har valgt at anvende.

Gymnasiets dramalærer, Katrine Brøgger Speldt, synes if. en pressemeddelelse fra Taastrup Teater at være mere uforbeholden i sin kritik:

’Vi skal beskæftige os med forskellige retninger inden for dramatikken som ’absurd teater’ og ’commedia dell’arte’, som har rødder frem til nutidens gadeteater. I det hele taget er der rigtig mange elementer, man kan trække ud af stykket og analysere nærmere – især timingen og hele udførelsen af stykket er helt fantastisk’, lød hendes kommentar.

’Da Kamal mødte Maria’ spiller til og med 2. december og man kan læse mere om teatret og dets samarbejdspolitik på www.taastrupteater.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne