11. april 2022

Studiekreds om europæisk avantgardeteater

'Hvilke skuldre står vi på, når vi i vores øvelokale tror vi er ved at opfinde hjulet? Er den moderne scenekunst i en rivende udvikling eller ikke mere end en broget samling variationer og krydsklip af det der var nyt og moderne for mere end 100 år siden?’ 

Med denne fristende intro afholder Forsøgsstationen en lille studiekreds om europæisk avantgarde-teater tre torsdage i maj – med kaffe og cognac, læsning, film og diskussion med gode kolleger.

Det er Marc van der Velden, prisbelønnet instruktør og cand.mag. i teatervidenskab, tidligere kunstnerisk leder af ZeBU, Theater La Balance m.v., der vil guide deltagerne gennem 40 års teaterhistorie, hvor man bl.a. vil møde Stanislavski, Meyerhold og Brecht foruden Edward Gordon Craig, Isadora Duncan og Antonin Artaud – og stifter bekendtskab med mange andre navne fra tiden mellem 1890 og 1930. 

Der skal også læses teoretiske tekster og ses på visuelt materiale, der placerer periodens teaterudvikling i en større politisk, social og kunstnerisk sammenhæng.  

Studiekredsen er åben for alle, men det er max plads til 20 deltagere, og først-til-mølle-princippet gælder. Deadline for tilmelding og betaling er 22. april 2022.

Dage: torsdag 5., 12. og 19. maj kl. 19-22 inkl. pause 
Sted: Forsøgsstationen, Sønder Boulevard 81, 1720 København 
Pris: 600 kr (i arbejde) / 450 kr (ledige) 
Tilmelding: 
pr.forsoegsstationen@gmail.com 
Betaling: Forsøgsstationens konto: 8075 1193410 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne