29. maj 2020

STREET CUT 2020 er aflyst

Så blev det egnsteatret Dansk Rakkerpak & Faster Cools tur til at kaste håndklædet i ringen og aflyse den internationale gadeteaterfestival STREET CUT, der skulle have været afviklet 14.-16. august i Næstveds byrum.

Dermed føjer aflysningen sig til den sørgelige række af festivalaflysninger (se artiklen 'Aflyser, afventer – og udskyder') – og det sker selvfølgelig efter mange og dybe overvejelser, som teaterchef Niels Grønne fortæller til Teateravisen i den mail, der indeholder den officielle pressemeddelelse, der lyder:

'Vi og vores samarbejdspartner, Grønnegades Kaserne Kulturcenter har med blødende hjerte besluttet at aflyse STREET CUT 2020.

Vi vurderede, at selvom de gældende retningslinjer for genåbning af teatre i Danmark giver os mulighed for at spille for et siddende publikum i et indhegnet område, så giver retningslinjerne os ikke mulighed for at skabe alt det, der også hører til en festival. 

Her tænker vi på interaktion mellem artister og publikum; teaterforestillinger og mobile events i byen; festivalplads med – øl – vand og streetfood-boder, legeplads og levende musik mellem forestillingerne; artistcafé hvor de danske og udenlandske artister kan hænge ud og udveksle erfaringer og få inspiration. 

Faster Cools Kagebord med Faster Cools Flødeskumsorkester, skøre tjenere og gratis kaffe og kage til publikum, der var på programmet i år  ville også være et ”no go” og ligeledes swingkoncerten lørdag aften med forudgående danseundervisning. Dertil kom usikkerheden om hvorvidt de udenlandske artister overhovedet ville kunne komme herop'.

Arrangørerne har brugt meget tid og ressourcer på at lave et flot program i år, og man håber at kunne overtale de udenlandske artister fra Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland til at være en del af programmet i STREET CUT 2021, der vil blive afviklet næste år i i weekenden 20.- 22. august. 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne