13. december 2010

Stor kulturpris til Meridiano

Nordea Fonden i Hellerups Kunstnerpris går i år til Meridiano Teatret, der har hjemsted i Gentofte Kommune.
Giacomo Ravicchio, der er teatrets initiativtager og kunstneriske leder, modtager prisen ved en reception på Meridiano Teatret 15. december 2010 kl. 16.

Prisen, der er på 50.000 kroner, er blevet uddelt siden 1992 til en kunstner eller kulturinstitution i Gentofte eller Gladsaxe Kommune.

Bente Kjølhede, der er formand for Nordea Fonden i Hellerup, skriver bl.a. i motivationen af årets prismodtager. at ’prismodtageren skal i det forgangne år have gjort sig positivt bemærket inden for sin genre, og have leveret bemærkelsesværdige præstationer. Alle disse kriterier opfylder årets prismodtager til fulde’.

Meridiano Teatret har senest gjort sig særdeles godt bemærket med den spektakulære udgave af Shakespeares ’Stormen’/’The Tempest’, som man har skabt som en international samproduction med Shanghais nationalscene, Shanghai Acrobatic Troupe og det danske musikteater Batida.

Forestillingen blev sat op dels i Danmark og dels i Kina, inden den 15. oktober 2010 fik verdenspremiere i Shanghai i forbindelse med den nu afsluttede verdensudstilling.

’The Tempest’ genopsættes i øvrigt hos Meridiano i Gentofte fra 27. til 31. december og turnerer i januar og februar 2011 i Danmark, hvor den kommer forbi Odense Teater, Østre Gasværk Teater, Musikhuset Århus samt Harmonien i Haderslev.

Læs mere på www.meridiano.dk
– og læs også artiklen om opsætningen, ’Kunstneriske kineserier’
her på portalen.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne