21. december 2020

Støtte til mange nye huskunstnerprojekter

Huskunstnerordningen har til formål at sikre, at skoler og andre institutioner i en periode kan få tilknyttet professionelle kunstnere inden for et eller flere kunstområder, og ordningen bruges bl.a. af mange børneteatre og kunstnere fra samme segment, selvom ordningen tilgodeser adskillige andre kunstområder.

Forudsætningen for at søge Huskunstnerordningen er, at en professionel kunstner og en institution har etableret et partnerskab om et huskunstnerforløb og bl.a. har aftale om medfinansiering af kunstnerhonorar. 

Det er Huskunstnerudvalget under Statens Kunstfond, der står for udvælgelse og uddeling og består af medlemmer fra projektstøtteudvalgene for litteratur, musik, arkitektur, kunsthåndværk & design, billedkunst – og scenekunst (Tina Tarpgaard).

Nu er næsten 60 nye projekter blevet udvalgt, heriblandt Seidler Sensoriums vandreteaterprojekt  'Voks skoV', der har fået støtte til udgaven for både de mindste og de andre (henh. 60.000 og 120.000 kr.) og i øvrigt også har været med på Aprilfestival og er blevet anmeldt her på portalen.

Graense-Loes får støtte til 'Indre og Ydre Kriser' (167.000 kr.) og Musikteatret SAUM til 'En sten fra mit hjerte' og 'Aske-sjaske-vaske' (henh. 33.000 og 65.000 kr.). Alle selvfølgelig som led i et projektforløb med skoler/institutioner.

Det årlige beløb til Huskunstnerordningens projekter er p.t. ca. 11 mio. kr. årligt, men i forbindelse med finanslovens børne- og ungdomspakke afsættes der yderligere 10 mio. kr. årligt 2021-24, hvilket altså næsten fordobler bevillingen i den periode.

Link til Huskunstnerordningen her – og til udvalgte artikler om samme her på portalen:

'Teater skaber fællesskab'; 'Projektmagernes støttehjul' & 'Fra børneteater til huskunstner'

(Billedet: Seidlers Sensoriums sanselige vandreforestilling 'Voks skoV' har fået støtte fra Huskunstnerordningen til kommende projektforløb. Foto: Marika Seidler)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne