15. maj 2015

Stage reading for DV 13-15

DramatikerVæksthus er et målrettet udviklingsprojekt, der skal sikre nye dramatikere med speciale i at skrive til de professionelle børne- og ungdomsteatre. Det blev blev i sin tid igangsat af BørneTeaterSammenslutningen (BTS) og  fungerer nu i regi af Teatrenes InteresseOrganisation (TIO).

Og siden starten i 1997 har ni grupper af håbefulde dramatikerspirer været gennem forløbet med internatkurser, samlinger, fjernundervisning, besøg på festivalerne, readings m.v.

Torsdag den 4. juni 2015 kan man så se en stage reading for afgangsdramatikerne for seneste hold, DV 13-15. Det sker på ZeBU på Amager fra kl. 19-21,30.

Man kan tilmelde sig via hjemmesiden www.dvhus.dk eller dette link:

https://dvhus.dk/dramatiker-vaeksthus-13-15/stage-reading-4-juni.aspx

Og det er efter først-til-mølle-princippet. Håbet er selvfølgelig, at en masse teatre møder op for at se nye dramatikermuligheder an, men der er også åben for andre interesserede.

Der vil blive vist uddrag fra:

– DEN KINESISKE LEOPARD, af Eva Boland Koch

Vejleder: Janicke Branth  

– FORÅRETS DØD, af Lise Jørgensen

Vejleder: Janne Juul

– DIRA OG VANDTROLDEN, af Ida-Marie Rendtorff

Vejleder: Andreas Garfield

– KANA K, af Helle Højland

Vejleder: Jesper B. Karlsen

– BALDER, af Morten Aagaard

Vejleder: Tomas Lagermand Lundme

– ANTONS STORE HJERTE, af Lilje Windbirk

Vejleder: Jakob Højgård Jørgensen

Holdet til disse stage-readings er:

SKUESPILLERE: Lotte Bergstrøm, Birgitte Prins, Johanne Nørgaard-Nielsen, Jesper Pedersen, Jan Overgaard Mogensen, Niklas Bentzen, Zaki Nobel Mehabil 

INSTRUKTØRER: Ditte Maria Bjerg, Marc van der Velden.

DRAMATURG, KUNSTNERISK LEDER: Jane Rasch. ADM. KONSULENT: Kenneth Gall

 ***

Se også 'Beretning fra en spire', skrevet af  Eva Boland Koch, og mere om Dramatikervæksthus, DV 13-15 og de enkelte deltagere på www.dvhus.dk

Og mens de nuværende dramatikerspirer gør sig klar til den afsluttende stage reading 4. juni, er et nyt hold så småt i støbeskeen. Det er nemlig mellem 15. maj -15. juni, at nye interesserede kan melde sig som deltagere til DV 15-17.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne