10. maj 2012

SpringPrisen til Åben Dans

Den internationale SpringFestival 2012 åbnede i går aftes på Amager, hvor vejrguderne ikke var helt mildt stemt over for gadeparaden ’Girafes’ med spanske Xirriquiteula, men de dygtige styltegængere kunne heldigvis stolpere deres savannedyr ind i varmen i Amager Bio, der lagde sal til åbningsreception med taler, musik, Birger Bovins spraglede festivalfugl og forestillingen ’m2’ med de ekvilibristiske nycirkusfolk Ea Eo fra Belgien.

Samt aftenens vigtigste indslag: Overrækkelse af SpringPrisen 2012, motiveret af Springjury-medlem Biba Schwoon, der med ord som ’forbillede for fornyelse’ og karakterisering af prismodtagerens leg med sprog og bevægelser hurtigt fik pilen til at pege på Åben Dans, der er Danmarks eneste egnsdanseteater, men til gengæld fra deres base i Roskilde spyr et hav af gode forestillinger, arrangementer m.v. ud.

Sidste skud på stammen er SWOP – en international danseteaterfestival for børn og unge, der afvikles fra 19.-26. maj.

SpringPrisen tildeles en person eller en institution, som juryen mener, er et forbillede for innovation og fornyelse inden for børneteaterområdet, og det lever Åben Dans helt op til. Deres to seneste produktioner, ’Jeg ved hvor din hus den bor’ og blebørnsforestillingen ’Igen’ er blevet rost til skyerne af både anmeldere, formidlere og målgruppe. Dertil kommer tiltag som Pixlmove, Artwalks m.v., der fungerer som kunstneriske nedslag i lokalområdet og også er med til at etablere et glimrende samarbejdsklima med værtskommunen Roskilde

Det var en stolt kunstnerisk leder af Åben Dans, Thomas Eisenhardt, der sammen med teaterleder Lisbeth Klixbüll, instruktør Catherine Poher og pr- og festivalkoordinator m.m. Pernille Møller Taasinge modtog SpringPrisen, inklusive 10.000 kr. og en smuk skulptur af den Aarhus-baserede svenske kunstner Barbro Åberg.

Thomas Eisenhardt takkede og glædede sig over prisen, der kom på det helt perfekte tidspunkt lige op til premieren på den første udgave af SWOP-festivalen.

Han valgte også i sin korte takketale at pege på alle de mennesker, der gjorde det muligt at få egnsteatret, festivalen og de mange andre aktiviteter på skinner.

»Åben Dans er en bevægelse; en bølge der samler gode mennesker op på sin vej,« lød det fra Thomas Eisenhardt.

Men lige nu gælder det så SpringFestivalen på Amager, hvor dørene slået op for 83 opførelser på ti forskellige spillesteder fra 22 forskellige internationale og danske teatre. Og det sker til og med 16. maj.

Læs mere på www.springfestival.dk

(Foto: Thomas Eisenhardt og Lisbeth Kliuxbüll modtager SpringPrisen. Foto: Søren K. Kløft)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne