20. august 2015

Spektakel Festival i Randers 4.-6. september

Første udgave af Spektakel Festival i Randers indledes 4. september med sang, musik, taler m.v. – og herefter går det løs med allehånde arrangementer i weekenden 4.-6. september.

Den hidtidige børneteaterfestival, der lå i foråret, er nemlig blevet til en børnekulturfestival, hvor der udover teaterforestillinger også er historiefortælling, billedkunst, musik, åbne kreative værksteder, familiecafé og meget andet, der alt sammen er målrettet børn og deres voksne.

Dermed følger Spektakel Festival også i et internationalt spor, hvor mange egentlige teaterfestivaler har forvandlet sig til fremvisning af mange kulturelle aspekter – og legeelementer som hoppeborge, skattejager m.v.

Spektakel Festival er udviklet i et samarbejde mellem Randers EgnsTeater, Randers Kammerorkester, Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole og Randers Kunstmuseum og er støttet af Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Alle arrangementer er gratis, men til flere er den en god ide at reservere billetter og dermed plads.

Da portalen jo primært beskæftiger sig med professionel scenekunst for børn og unge, skal festivalens danske forestillinger lige nævnes her:

– Teater Nordkraft: Ved arken klokken otte (7-10 år)

– Grønnegade Teater: Om ikke at blive ædt (fra 5 år)

– Randers EgnsTeater: Under mit træ (1,5-4 år)

– Passepartout Theatre: Men de begyndte (5-9 år)

– Memory Wax: I Skyggens Land (3-10 år)

– My Teater: Jeg kan huske alting (2-5 år)

De fem første er blevet anmeldt her på portalen (brug Søg-funktionen).

Dertil kommer en interaktiv forestilling fra det portugisiske Companhia Musica Teatral, der ned 'Babelim' tager børn på henh. 0-3 år og 3-5 år med ind i et lydmættet univers. Der bliver også liv i byen, når australske Snuff Puppets invaderer Randers med deres kæmpestore måger (for alle), og dertil kommer aktiviteter som dramaværksted og skyggeworkshop.

Og så er der altså alt det andet i form af kunst, musik, litteratur og film m.v. Samt en mulighed for at deltage i byens største pudekamp på Festivalpladsen ved Randers Egnsteater fredag, lørdag og søndag – hvor man meget fornuftigt har delt kampene om i aldersgrupper i spændet 2-12 år…

Hele programmet med tider og steder kan ses på børnekulturfestivalens hjemmeside:  www.spektakelfestival.dk

Børnekulturfestivalen er også et startskud til at sætte kunst og kreativitet på skoleskemaet i relation til den nye skolereform. Således sættes i 2016 kunst og kreativitet på skoleskemaet med en 'Kultur på Tur', hvor børnene på folkeskolerne møder professionelle kunstnere i et undervisningsforløb, der skal udmønte sig i kunstneriske værker indenfor teater, musik, billedkunst og litteratur.

Resultatet af møderne mellem børnene og de professionelle kunstnere vil tage fokus på  Spektakel Festival i 2017, hvor børnenes værker vises side om side med professionelle værker.

(Billedet: Performancekunstner Karoline H. Larsen og børn skal  udsmykke Festivalpladsen med snorespor og drømmefangere i løbet af de tre festivaldage. Foto: Spektakel Festival)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne