2. juni 2015

Spændende dansk-kinesisk samarbejdsaftale

Teatercentrum og Det Danske Kulturinstitut i Kina har netop indgået en samarbejdsaftale med Kinas førende universitet, Tsinghua Universitetet i Beijing (Haidan).

Udover den treårige samarbejdsaftale på universitetsniveau om professionelle udvekslingsprogrammer med teatre, pædagoger, forskere og institutioner, er der indgået aftaler om lignende aktiviteter i to kommuner i Beijing: Haidian kommune (syv millioner indbyggere og Kinas rigeste) og Shijingshan kommune (2,5 millioner indbyggere).

Det, som især har vakt kinesernes interesse, er bl.a. den særlige danske måde at arbejde med børn i øjenhøjde på. Også tanken om at betragte børn som ligeværdige parter i danske teatres måde at præsentere scenekunst på, er noget, som kineserne er interesserede i at høre mere om. Foran ligger nu et arbejde med bl.a. at hjælpe de kinesiske samarbejdspartnere til en forståelse af, hvorledes man kan implementere dette børne- og ungesyn i uddannelsessystemet.

Det er en nyhed, der har vakt de store statslige nyhedskanalers interesse, og aftalen omtales også bredt i andre kinesiske medier, hvor Teatercentrums leder, Henrik Køhler, er blevet interviewet.

Kulturudvekslingen mellem Danmark og Kina er i 2014 og 2015 blevet forstærket med en særlig kultursatsning, der involverer en række toneangivende kulturaktører i begge lande. Den dansk-kinesiske kultursatsning er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kulturministeriet, Det Danske Kulturinstitut og Den Danske ambassade i Beijing, samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere.

(sk)

(Billede: Henrik Køhler fortæller om dansk børneteaterkultur under sin tur til Kina. Foto: DKI)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne