For femte gang i træk har Udviklingsplatformen for Scenekunst parret en række mentorer med mentees i mentorprogrammet, hvor kunstnere fra det frie felt matches med anerkendte fagfolk på tværs af kulturbranchen.
Mentorprogrammet er et af Udviklingsplatformens flagskibe. Samtlige deltagere har bekræftet, at det har været givende for dem, og derfor har mentorprogrammet sin store berettigelse som et af Udviklingsplatformens faste programmer. Men der er alligevel plads til forbedring:
’Vi får mange meget forskellige og meget kvalificerede ansøgninger om at blive en del af mentorprogrammet. Men vi vil alligevel gerne komme med en opfordring til at søge, næste gang det bliver slået op. Sagen er den, at ansøgerne ligner hinanden ganske meget. Og det er overraskende, at det næsten udelukkende er kvinder, der søger optagelse i programmet. Vi vil gerne have en større diversitet i gruppen. Derfor håber vi, at vi i fremtiden får ansøgninger også fra mænd, og måske fra ikke-dansktalende scenekunstnere og producenter med base i Danmark’, lyder det bl.a. fra leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst, Mikkel Harder.
Mentees og mentorer i 2022/23-sæsonen:
– Tali Razga og Marianne Klint
– Maja Ravn Christiansen og Anneline Köhler Juul
– Nanna Stigsdatter og Tina Tarpgaard
– Katrine Faber og Nina Kareis
– Filip Vest og Lilibeth Cuenca Rasmussen
– Lara Vejrup Ostan og Gry Raab
– Katinka Hurvig Møller og Pernille Møller Taasinge
– Anne Gry Henningsen og Jens Frimann
– Trine Rosa Bonde og Line Rosvoll (N)
(Billedet: 18 mentees og mentorer i skøn forening – så kan man prøve at finde de ni par… Foto: Udviklingsplatformen)