13. september 2014

‘Small Size – Big Citizens’

Teaterværkstedet Madam Bach er nu officielt blevet partner i det store EU-projekt 'Small Size- Big Citizens'  i de kommende fire sæsoner frem til sommeren 2018.

Projektet har fået bevilget små 15 mio. k. fra EU og er et samarbejde mellem 15 teatre på tværs af grænserne med fokus på at udvikle og udforske teater for de mindste.

'Vi glæder os til at sparke projektet i gang i november, hvor alle teatrene mødes i Bologna og får realiseret de visioner, vi fremlagde i Newry i Nordirland i maj 2014', lyder det fra Madam Bach, der med deres speciale i småbørnsforestillinger er en oplagt dansk samarbejdspartner.

»Vi har fremlagt en visionsplan for de kommende fire år, som vi nu skal realisere dels med egenproduktioner, samarbejder på tværs af grænserne og workshops/seminarer. Fokus er teater for de mindste, dvs. 0-4 år. Denne sommer har vi spillet i Poznan i Polen, hvor de er langt fremme med udviklingen af teater for de mindste, og vi glæder os til at udveksle erfaringer de kommende sæsoner,« fortæller Christian Schrøder.

Teaterværkstedet Madam Bach er i forvejen særdeles internationalt orienteret og rejser verden tyndt med såvel forestillinger som workshops m.v.

Således turnerer man bl.a. stadig med installationsforestillingen 'Blæst' (for 0-6 år), der sidste år spillede en hel måned i Japan og siden i Brasilien, mens man p.t. har  invitationer fra Grønland, Frankrig, Sydkorea, USA (New York), Serbien, Spanien og Bali – som det er planen at besøge de kommende sæsoner.

Teatret har desuden småbørnsforestillingen 'Årstider på spring' på repertoiret og en ny undervejs, 'Verdensbilleder', der skal instrueres af Thom Browning fra Imaginary Theatre i Brisbane, Australien.

Hvad Small Size-projektet angår, er Madam Bach altså en af 15 partnere i form af teatre/festivaler fra hele Europa. De øvrige teatre, festivaler og organisationer kommer fra Italien, Sverige, Belgien, Spanien, Irland, Polen, Frankrig, Ungarn, Finland, Serbien, Rumænien, Østrig og Tyskland.

Projektleder er italienske La Baracca, der også var blandt de fire stiftere af Small Size i 2005 med det formål at skabe flerårige programmer omkring teater for de mindste, dvs. 0-3-årige og 3-6-årige.

Med Danmarks stolte og pioneragtige traditioner for at skabe teaterkunst for de allermindste børn, kan det måske undre en smule, at der først nu er dansk repræsentation i Small Size, men nu er Madam Bach altså det danske islæt i det nye fire-årige projektforløb. 

Læs mere om Small Size på hjemmesiden: www.smallsize.org

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne