8. februar 2021

Småbørnsteater og læringsprojekter i Kina

Som resten af det nedlukkede teaterliv forsøger også Teaterværkstedet Madam Bach at holde gang i faglige aktiviteter, og for det ellers så flittigt omkringfarende småbørnsteater fra Odder gælder det ikke mindst det internationale netværk i Kina og udvikling og forskning i TEY (Theatre for Early Years).

Madam Bach har bl.a. været særdeles aktiv partner i det EU-støttede Small Size-projekt for europæiske teatre og festivaler med fokus på teater for de allermindste (se artikel), og helt aktuelt annoncerer Madam Bach et nyt samarbejde med en kinesisk partner.

»Vi er i fuld gang med at planlægge årets teaterprojekter i Kina i samarbejde med vores nye partner, Yuechen International Education, som bl.a. udvikler gode læringsforløb,« fortæller Christian Schrøder, kunstnerisk leder af Teaterværkstedet Madam Bach, der også består af Pernille Bach som konceptudvikler og skuespiller.

»Vi skal udvikle pædagogiske programmer for børn, forældre og lærere og lave online interviews og research. Vi tror på, at samarbejdet vil tilføje endnu et niveau på vores arbejde i de kommende år og mulighed for at komme ud på flere digitale platforme i Kina, bistået af et hold af dygtige folk, som kan understøtte vores arbejde, der jo i begyndelsen vil være på afstand og online,« siger Christian Schrøder.

»Men nu gøder vi jorden, så vi står bedst muligt rustet og klar, når verden åbner igen. Det aktuelle samarbejde er, som det meste af det vi laver, kommet på vores initiativ og uden økonomisk støtte, men vi har efterhånden så meget erfaring og tro på egne evner, at vi nok skal få en forretning op at køre på sigt. Det har de sidste 11 år i Kina med 170 forestillinger, workshops og udstillinger vist os.«

Teaterværkstedet Madam Bach har i øvrigt i den seneste tid fået flere henvendelser fra teatre i Kina, der vil købe rettighederne til teatrets småbørnsforestillinger, og Christian Schrøder fortæller, at de for tiden forhandler priser og vilkår.

(Billedet: Madam Bach har gennem flere år haft fokus på Kina med turneer og samarbejdsprojekter. Her sidder Pernille Bach med en af de søde publikummer under en turne i Shanghai. Foto: Christian Schrøder)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne