6. januar 2012

Små og store festivaler forude

Så er anden halvdel af teatersæson 2011-12 i fuld gang, og snart bliver det også tid til flere festivaler med professionel scenekunst for børn og unge Øresundsregionen og Midtsjælland.

Børneteateravisen.dk har foreløbig opsnappet følgende muligheder:

22.-25. marts 2012: Teatergruppen Batida afholder sin biennale festival, Teater fra Månen, i sit eget teaterhus i København NV og som vanlig udelukkende med egne forestillinger – som man dog har en halv snes af på det nuværende repertoire.

Der er gratis adgang, men ikke noget officielt program endnu. Følg med på www.batida.dk

22.-29. april 2012: Festival 2012 afvikles i Ringsted og Sorø med forventede 100 teatre, 150 forskellige forestillinger og over 600 opførelser over en uge i det midtsjællandske. Der vil også være et par internationale gæstespil på festivalen, der stadig er verdens største af sin art og stadig byder på gratis adgang til forestillingerne.

Arrangørerne fra Teatercentrum opdaterer løbende med informationer den særlige festivalhjemmesideside på www.festival2012.dk

6.-9. maj 2012: :DANISH+ er en international showcase for professionel dansk scenekunst, målrettet teaterarrangører og branchefolk fra udlandet, hvorfor de 10-15 forestillinger spilles på (primært) engelsk. Den biennale festival arrangeres af Gruppe 38. Se mere på www.danishplus.dk

9.-16. maj 2012: SpringFestival på Amager. Den biennale internationale børneteaterfestival blev startet af Corona La Balance i 2007, og den har de taget med sig, da de som ZeBU blev lille storbyteater på Amager. Nu spilles der rundt omkring på Amager, og på festivalens hjemmeside er allerede oplistet nogle af deres egne og flere af de internationale forestillinger på festivalen.

Der betales entre til forestillingerne på festivalen, som løbende opdateres på www.springfestival.dk

19.-27.maj 2012: SWOP Festival arrangeret af Åben Dans. En ny internationale dansefestival for børn og unge, hvor ni danske og udenlandske dansekompagnier optræder i alt 50 gange i otte forskellige sjællandske byer, bl.a. Roskilde, Holbæk, Slagelse og i Odsherred. Der er åbningsparade og workshops. 

Festivalen opdateres med information og program på www.swopfestival.dk og www.aabendans.dk

23.-26. maj 2012: For børneteaterinteresserede i hovedstadsområdet er der ikke så langt til Lund i Sverige, hvor den biennale internationale festival Bibu.se afvikles. Det betragtes som det vigtigste mødested for professionel scenekunst for børn og unge. Festivalen, der er entre-belagt og arrangeres af Teatercentrum (svarende til TIO i Danmark) og ASSITEJ Sverige, har en jury, der udvælger forestillinger til festivalen. De 15 svenske bidrag er allerede udpeget og kan ses på festivalens løbende opdaterede hjemmeside på www.bibu.se

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne