1. februar 2011

Slutspil om at blive lille storbyteater i Odense

By- og Kulturudvalget i Odense havde på mødet 1. februar som vigtigt punkt på dagsordenen at træffe afgørelse om, hvem af de seks ansøgere man ville have som nyt børneteaterproducerende lille storbyteater i Odense Kommune.

Men mødet endte med, at man lavede et udskilningsløb a la ’X Factor’, således at to af de seks teatre nu dyster i en finalerunde om at blive afløseren for Skægspire.

Ifølge TV2 Fyn er de to Nørregaards Teater fra København og Det Ny Skægspire, der er etableret med ny bestyrelse og i givet fald ny kunstnerisk ledelse. Det skete i kølvandet på en evaluering af det nuværende Skægspire, som fik kulturpolitikerne til at vende tomlen nedad og efterfølgende slå stillingen som støttet børneteater i Odense op.

Politikerne vil nu have de to teatre til at uddybe en række spørgsmål om deres ideer og visioner, fortæller by- og kulturrådmand, Jan Boye (K) til TV 2 Fyn.

Dermed har Odense Kommune altså endnu en gang udsat afgørelsen omkring sit nationale udbud, men det skulle så ske på udvalgets næste møde om et par uger.

Den økonomiske ramme til det kommende lille storbyteater, som skal producere og præsentere professionel scenekunst for børn og unge, er på ca. 2,9 mio. kr. årligt – hvortil kommer, at kommunen vederlagsfrit – og inklusive forbrugsafgifter – stiller en mindre teatersal, administrationslokaler og foyer til rådighed i Teaterhuset, hvor også Den Fynske Opera og Teater Momentum holder til.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne