30. december 2021

Skulderklap til Jens Kløft

Jens Kløft – skuespiller, dramatiker, underviser m.v. – har tilsyneladende et rigtig fint forhold til legatbestyrelsen for Hedevig Quidings Legat, der nu har betænkt ham med endnu et legat, han fik nemlig osse et sidste år…

'Jeg tager det som et gevaldigt skulderklap i en kold og vanskelig tid for kunsten og kunstnerne. Jeg letter på hatten i respekt for Fru Hedevig Quiding, om hvem man sagde, at 'hendes pen var lige så rap og ilter som hendes tunge'', lyder det fra ham i en glad opdatering på Facebook.

Hedevig Quiding (1867-1938) virkede bl.a. som journalist, sanglærer (efter en kort karriere som operasanger) og musikkritiker (først bl.a. Folkets Avis og siden B.T.), hvor hendes skarpe formuleringer udi meninger og holdninger fik frit spillerum.

H.Q. var tillige var en passioneret dyreelsker, der ofte havde et større menageri af hunde, katte, fugle, abe, rotte m.v. og alle facetter afspejler sig i testamentets bestemmelse om et legat, der løbende skulle udlodde beløb til personer, som delte hendes livsgerning og interesser: Beskyttelse af dyr, sang, skuespil samt at opleve teatret. 

Hvor Jens Kløft opfylder kravet om skuespillere/sangere over 60 år, er de øvrige: Ældre kvinder, der har ofret tid og arbejde med værgeløse dyr; musik- eller sanglærerinder over 50 år; Teaterbilletter til Det Kgl. Teater til sygeplejersker over 40 år – samt foreninger til beskyttelse af værgeløse dyr.

Man søger via legatets hjemmeside: https://fruhedevig.dk/ansog-om-legat 

Jens Kløft, der bl.a. kendt for Teatret Brændende Kærligheds mange udendørsforestillinger i Kongens Have og som dramatiker har leveret tekster til bl.a. DR, Det Kgl. Teater, Dramafronten og Betty Nansen Teater, er storebror til Niels Peter, skuespiller i Dansk Rakkerpak og Søren, informationskonsulent hos Teatercentrum, der ofte hjælper de to brødre med pr-arbejde. Og de tre brødres samlede teaterinteresse fascinerede pr-medarbejder Maja Lykketoft så meget i forbindelse med Aprilfestival 2015 i Frederikssund Kommune, at hun måtte begå en lille artikel om dem… 

(Billedet: Jens Kløft modtager atter en legatportion fra Hedevig Quiding. Foto: Søren Kløft, Maske: A.G. Newman)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne