19. april 2016

Skammerdatter på danmarksturne

Østre Gasværks særdeles publikumsoverrendte og anmelderroste forestilling over Lene Kaaberbøls romanserie, 'Skammerens datter', skal nu møde alle dem, der ikke fik set forestillingen i København.

Turneforestillingen er skabt i et samarbejde mellem Østre Gasværk Teater og Gurs Teater og baserer sig på de to forestillinger, som med premiere i henholdsvis 2012 og 2013 fyldte den runde teaterbygning på Østerbro til bristepunktet af børn, unge og deres betagede voksne. 

For det blev Astrid Lynge Ottosen i øvrigt nomineret til en Reumertpris som Årets Scenograf for 'Skammerens datter 1 og 2' på Østre Gasværk Teater, mens Randi K. Pedersen anmeldte forestilling-1 og forestilling-2 (link) med gode ord og stjerner her på portalen.

'Skammerens Datter' får turnepremiere 23. april 2016 i Musikhuset  i Aarhus og fortsætter herefter til Holstebro, Sønderborg, Silkeborg, Ringsted, Skive, Vejle, Esbjerg, Randers, Albertslund og Odense.

I sidstnævnte by skal forestillingen sågar spille ti dage på Odense Teater, der ellers selv lavede en særdeles kapabel og vel modtaget udgave på Sukkerkogeriet tilbage i december 2014, hvor Henrik Lyding diverterede med en femstjernet anmeldelse her på portalen.

Lene Kaaberbøls 'Skammerens Datter' er en af vor tids mest populære børne- og ungdomsbøger, idet Skammer-serien har solgt mere end en million eksemplarer og er oversat til 35 sprog. 

(Billedet: Amalie-Marie Nybroe Fjeldmose (th) i titelrollen som Dina, mens Sara Viktoria Bjerregaard Christensen (tv) er veninden Rosa i såvel Østre Gasværks som den nye turnes musikteaterforestilling. Foto: Robin Skjoldborg)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne