24. maj 2010

Skægspire og Nørregaard i kamp om Odense

Tirsdag den 25. maj kan blive lidt af en gyser for Skægspire, der har produceret børneteater i Odense siden 1979 og været støttet teater i kommunen i en lang årrække – senest som lille storbyteater.
For på dagsordenen er ’indgåelse af nye kontrakter mellem Odense Kommune og byens små storbyteatre’ – og det vil sige for perioden 2011-15.
By- og Kulturforvaltningen indstiller umiddelbart, at der indgås kontrakter med Den Fynske Opera og Teater Momentum, mens forvaltningen anbefaler, at opgaven som byens faste børneteater sendes i ’nationalt udbud’.
Teatret Skægspire HAR allerede en konkurrent til pladsen, idet Nørregaards Teater også har ansøgt om at blive lille storbyteater de næste fire år.
’Det er et godt tidspunkt nu at vurdere, om der skal nye kræfter til at producere børneteater i Odense. Derfor indstiller forvaltningen, at opgaven sendes i udbud på nationalt niveau. Danmark er vidt berømt for at producere teater for børn, ligesom Odense har en lang og flot tradition på området. Og det er vigtigt for mig, at der også fremover vil være et børneteater blandt byens små storbyteatre,’ siger rådmand Jan Boye (K) i en pressemeddelelse.
Umiddelbart lyder det jo som om Skægspire kan få svært ved at genvinde positionen som lille storbyteater, når den nuværende kontakt udløber til næste år. Men nu afgøres det altså, om positionen skal sendes i udbud.
Det ændrer så ikke ved, at Odense Kommune skærer i antallet af små storbyteatre fra fire til tre – idet Odense Internationale Musikteater fremover må nøjes med at være projektteater – men at kommunen dog vil sikre teatrets umiddelbare eksistens med en ’flerårig aktivitetsaftale’. Om det også kan se for Skægspire, hvis teatret ikke vinder udbudsrunden, vides selvsagt ikke.
Alle fire nuværende små storbyteatre i Odense har gennemgået en evalueringsproces det sidste år, som er mundet ud i fire evalueringsrapporter.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne