9. juni 2017

‘Send klovnene ind’

I september 2013 var Batida på turné til Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, hvor den særdeles berejste teatergruppe optrådte med den lige så berejste forestilling 'Grande Finale'.

Under opholdet i Pyongyang blev Batida fulgt af et filmhold fra et dansk filmselskab, som efterfølgende producerede en 75 minutters dokumentarfilm om turnéen. 'Send klovnene ind' vises på DR2 mandag den 12. juni kl. 23 lige efter Deadline.
 

Batida har også rejst i andre problematiske lande som Iran, Hviderusland, Afghanistan og Cuba m.fl., hvor man har spillet, lavet workshops m.v. – og er selv opmærksom på, at det kan opfattes som støtte til diktatoriske regimer.  Men man har den faste overbevisning, at disse kunstneriske møder skaber forbindelser og solidarisk udveksling uden for de officielle kanaler i de undertrykkende land.

Se evt. kommentaren 'Skal man måske holde sig væk?' og replikken fra teatrets Søren Ovesen: 'Om at spille teater i helvede'.

Og Batida fastholder den internationale kulturudveksling – aktuelt med udenlandske scenekunstnere til minifestivalen CPH Stage i Nordvest, hvor man præsenterer kunstnere fra Tyrkiet, Rusland og Estland.  

I den forbindelse har man så på afvæbnende vis lavet en vist ikke helt officielt godkendt video, hvor Nordkoreas leder, Kim Jong-Un anbefaler aktiviteterne i Batidas Teaterhus. https://www.youtube.com/watch?v=uXdTeWWjJ0o

(Billedet: Fra den 'exceptionelle' video, hvor Nordkoreas store leder Kim Jong-Un givet sin støtte til Batidas arrangementer)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne