3. december 2010

Seks vil være Odenses nye børneteater

Karin Dyhre, kulturkonsulent i Odense Kommune, oplyser til børneteateravisen, at man har modtaget seks ansøgninger om at blive børneteaterproducerende lille storbyteater i Odense. Ansøgningsfristen udløb 1. december.

Hun meddeler også, at navnene på deltagerne først vil blive offentliggjort når By- og Kulturudvalget har truffet en afgørelse, hvilket forventes at ske på et møde 1. februar 2011.

»Vi forbeholder os ret til først at se på ansøgningerne. Nu skal vi læse dem grundigt, og så inddrager vi de to eksterne konsulenter til et møde inden jul,« siger Karin Dyhre til Fyens Stiftstidende.

Hemmelighedskræmmeriet er måske ikke helt i ånden om offentlighed i forvaltningen, men så må man nøjes med at viderebringe de allerede kendte oplysninger om, at såvel Det Ny Skægspire (ny bestyrelse og p.t. midlertidig ledelse) og Teater Gyda fra Odense har søgt, tillige med Nørregaards Teater, der p.t. har base i København.

Hvem de tre øvrige er, vil altså være en (kommunal) hemmelighed frem til afgørelsen i februar.
De to eksterne konsulenter er dog ingen hemmelighed: Det er journalist Erik Farmann og dramaturg Kirsten Dahl – sidstnævnte er if uld gang med en ph.d. i dansk børneteater og va rogså med til at lave den teaterfaglige evaluering af Skægspire, der gik forud for kommunens beslutning om at sende børneteatret i udbud.

Desuden har hun også en kasket som egnsteaterkonsulent – ganske som Carsten Wittrock, der er en del af lederteamet i det ansøgende Nørregaards Teater.

Carsten Wittrock, der tidligere bl.a. har været adminstrator på Teatret Møllen i Haderslev, udtaler i øvrigt til Fyens Stiftstidende, at Nørregaards Teater – der tidligere holdt til på Djursland, absolut ikke kommer som københavnerteater, men med en erklæret vision om at blive en del af Odenses kulturliv.

Nørregaards Teater kan også lokke med, at man bl.a. har de succesombruste Teater O (Reumert-nomineret) og Teatret st.tv. (Reumert-pris 2010) som faste samarbejdspartnere. Samt i øvrigt en portion støttekroner fra Scenekunstudvalget fra alle tre teatre, som kan drøje på den samlede økonomi i starten af et evt. fast ophold i Odense.

Odense Kommune tilbyder selv 2,9 mio. kr. årligt til sit kommende lille storbyteater, men Carsten Wittrock og Co. vil givet søge nye kunstneriske og økonomiske samarbejdspartnere, hvis Nørregaards Teater vinder udbuddet.

Læs mere om udbud
om børneteater i Odense og Skægspires situation
.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne