9. marts 2019

Seks nye dramatikerspirer søges

Dramatiker Væksthus fungerer som et udviklingsprojekt for dramatikerspirer med lyst til at skrive for det professionelle børne- og ungdomsteater, og nu er man klar til at optage seks nye spirer til hold DV 19-20.

Det bliver det 12 forløb i en ubrudt række siden starten i 1997 som et samarbejde mellem BørneTeaterSammenslutningen (nu en del af Dansk Teater) og Odsherred Teaterskole, men nu om stunder er Dramatiker Væksthus en selvstændig forening med bestyrelse (formand er Marc van der Velden, kunstnerisk leder på ZeBU) og støttet af Projektestøtteudvalget for Scenekunst.

Det er foreløbig med en et-årig bevilling for DV 19-20, men der søges om forlængelse, så forløbet kan blive det optimale to-årige som de fleste af de foregående hold.

Forløbet består af otte samlinger, der hver løber over fire dage og finder sted i københavnsområdet. Som en del af forløbet er deltagelse i Aprilfestivalen 2020 i Holbæk og en workshop med Teater Hund & Co. 

Samlinger (inkl. frokost og aftensmad), workshop og foredrag er gratis, mens deltagerne betaler selv transportudgifter m.v.

Ansøgningsfrist til DV 19-20 er 15. juni 2019 – og ansøgningen består af tre opgaver, som skal løses og indsendes, hvorefter en jury vurderer og udvælger det anonymiserede materiale.

Alle ansøgere får besked 9. august – og de udvalgte skal til en to-dages optagelsesweekend 24.-25. august, som finder sted på Teatret Fair Play i Holbæk, hvorefter de seks spirer findes.

Man kan læse mere om opgaver, ansøgningsrunder, økonomi, kalender for samlinger m.v. på http://www.dvhus.dk/dramatiker-vaeksthus-19-20/

Læs  artiklen om Dramatiker Væksthus, 'Et eksperimenterende frirum'.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne