7. december 2015

Scenekunstens Udviklingscenter får ny leder

Kerstin Anderson (f. 1955) tiltræder som leder af Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelser 1. januar 2016.

Hun har siden 2003 været leder af og den drivende kraft i udviklingen af Efteruddannelsen ved Statens Teaterskole, som nu er en del af Den Danske Scenekunstskole, og nu får hun tillige ansvaret for Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred, der har haft Martin Elung som leder siden 2004.

Kerstin Anderson har en baggrund som danser, pædagog og koreograf i Sverige, Danmark, Norge, Belgien og Frankrig (fra 1973-1991) og var i 1989 med til at grundlægge Dansens Hus i København, hvor hun fungerede som administrator. Ud over at fungere som leder af Efteruddannelsen ved Statens Teaterskole var Kerstin Anderson fra 2008 til 2010 uddannelsesansvarlig for producentuddannelsen samme sted.

Kerstin Anderson har tidligere arbejdet som projektkoordinator i Nordisk Ministerråds komite for scenekunst (da det hed Teater og Dans i Norden) og ITI/Nordisk Teaterunion, ligesom hun var medlem af Teaterfagudvalget 2003-07 (et af de utallige navne for det, der førhen blot var Teaterrådet og som p.t. hedder Projektstøtteudvalget…)

Kerstin Anderson bliver nu den blot tredje leder af Scenekunstens Udviklingscenter siden oprettelsen og starten i 1996 under navnet Odsherred Teaterskole og med Jonna Beha Oulund som leder 1996-2004, hvorefter Martin Elung tog over.

Fra starten var stedet mest et efteruddannelses- og kursussted for børneteaterfolk, men Martin Elung har i sin lange regeringstid ikke blot tilført teaterskolen et nyt navn, Scenekunstens Udviklingscenter, men også en lang række nye uddannelser og kurser i samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner. Her har ikke mindst diplomuddannelserne i kunst- og kulturformidling og ledelse indenfor kunst og kultur været store succeser – og en lang række teaterledere inden for børneteatret har taget disse uddannelser gennem årene.

Efter sammenlægningen af de to efter- og videreuddannelsesinstitutioner vil der fortsat blive udbudt diplomuddannelser i ledelse samt i formidling på afdelingen i Odsherred i samarbejde med UCSJ under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ansættelsesudvalget har gode ord om snart fratrådte Martin Elung, der i et nyhedsbrev fra Den Danske Scenekunstskole roses som en fremragende leder, der har 'udført et pionerarbejde for scenekunstuddannelserne og scenekunstmiljøet'.

(Billedet: Martin Elung fratræder som leder af Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred, der bliver en den af Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelser med Kerstin Anderson som samlet leder. Foto: Rasmus Hammerich og Den Danske Scenekunstskole)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne