22. december 2016

Scenekunstens nye mødested

Udviklingsplatformen for Scenekunst, der skal styrke dialog og samarbejde i scenekunstmiljøet nationalt og internationalt, er ved at have de fysiske rammer klar til sit virke.

Ifølge Proscenium rykker Udviklingsplatformen pr. 1. februar2017 ind i nyindrettede lokaler på Otto Busses Vej 5A i DSB's gamle administrationsbygning i København SV.

Udviklingsplatformen, der er initieret og støttet af Projektstøtteudvalget for Scenekunst og Bikubenfonden med en årlig bevilling på tre mio. kr. de næste tre år, har norske Egil Bjørnsen som leder, mens Aline Storm fra 1. februar bliver producent, idet hun erstatter Eva Steen Nordhagen på posten.

Udviklingsplatformens hovedsæde byder udover mødelokaler og andre faciliteter også på mulighed for en række kortere eller længere lejemål for scenekunstnere og producenter m.v., og ifølge Proscenium er bl.a. CPH Stage, Kitt Johnson X-act, recoil performance group, CoreAct, Next Zone, LiminalDK og Center for Live Art blandt de nye lejere, således at der bliver mulighed for arbejdsfællesskab og ideudvikling og -veksling i et stimulerende miljø.

Man kan læse hele Prosceniums artikel om Udviklingsplatformen på Otto Busses Vej her.

(Billedet: DSB's gamle administrationsbygning bliver fra 1. februar nyt hjemsted for Udviklingsplatformen og en række lejere fra scenekunstmiljøet. Foto fra Proscenium)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne