10. december 2012

Scenekunstarkivet åbner

I mange år fungerede Teaterårbogen som teaterlivets hukommelse med sin opsamling af sæsonernes forestillinger i tekst og foto og div. gode registre. Teaterårbogen udkom under forskellige udgivere fra 1948 – de sidste 20 år stod DITITU (Dansk ITI & Teaterunion) for udgivelsen med økonomisk støtte fra Scenekunstudvalget. Den sidste papirudgave dækkede sæson 2008-2009, hvorefter der kom en digital udgave for sæson 2009-10.

Siden har der været arbejdet ihærdigt på at etablere et egentligt digitalt arkiv med gode søgefunktioner og med brug af indtastningsbasen TEREBA, hvor teatrene selv indtaster alle oplysninger om deres forestillinger (medvirkende, instruktør, dramatiker, scenograf, teknik, aldersgruppe og allehånde andre gode fakta).

Og nu er Scenekunstarkivet så klar til at tage tråden op fra årbøgerne som en elektronisk platform for scenekunsten. Scenekunstarkivet er støttet økonomisk af Scenekunstudvalget og drives af Teaterbilletter.dk.

Onsdag den 12. december kl. 12 er der digital adgang til Scenekunstarkivet åp www.scenekunstarkiv.dk eller via www.scenen.dk – og fra starten er det muligt at søge på forestillinger, der siden 2009 er tastet ind i TEREBA.

Det er også muligt via Scenekunstarkivet at søge på Gyldendals Teaterleksikon, ligesom man har planer om at etablere en brevkasse for teaterspørgsmål.

Det nye online-scenekunstarkiv er en særdeles brugbar digital søgemulighed for   publikum, journalister og forskere – og man kan håbe, at det med tiden også bliver muligt at få de mange oplysninger fra de gamle årgange af Teaterårbogen med i arkivet.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne