5. november 2016

Scenekunst skal styrke børnene

Guldborgsund Kommune, der dækker Falster og en god bid af Lolland, har valgt, at alle børn i kommunens skoler fra 0.-10. klasse skal have mindst én scenekunstnerisk oplevelse om året. 

Formålet er at sikre, at børn via kultur får et fællesskab og udvikler sig, uanset om det er igennem musik, malerier eller scenekunst. Og det gælder ikke mindst i kommuner med store fysiske og sociale afstande mellem børn, for alle børn og unge har brug for at være en del af et fællesskab, få selvtillid, kigge ud og finde modet til at mene noget andet end alle de andre.

Lige netop det kan kulturen være med til og det er man meget bevidst om, mener man hos det lokale egnsteater Masken, der glæder sig over udspillet.

'Guldborgsund Kommune har gang i en ambitiøs plan, hvor vi vil skabe optimale rammer for, at børn og unge kan blive den bedste udgave af dem selv. Derfor er vi optaget af, at kulturoplevelser bliver en naturlig del af hverdagen for så mange børn og unge som mulig. Vi tror på, at børn og unge blandt andet ved at blive præsenteret for teateroplevelser på højt kunstnerisk niveau får udviklet deres personlighed og får en forståelse af, at de er demokratiske borgere i samfundet og dermed en del af et stort fællesskab', lyder det fra formanden for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget Martin Lohse om kommunens beslutning i en pressemeddelelse.

Det er selvfølgelig vand på det lokale egnsteater Maskens mølle, og helt aktuelt kan man se, hvordan Masken i samarbejdsforestillingen med Nørregade Teater i Maribo,' Landet bag døren' kan tilbyde forestillingen (for de 5-10-årige, der spilles på Masken i Nykøbing S. 19. nov-16 dec. gratis til folkeskoler i Guldborgsund og Lolland kommuner.

Lolland Kommune har således valgt at købe billetter til 975 skoleelever i kommunen efter 'Først-til-Masken'-princippet, mens Guldborgsund Kommune har valgt at købe billetter til alle skoleelever, så længe lager haves.

Også transporten til teatret tages der hånd om.  Skoler i nabokommunen mod nord, Vordingborg, kan tillige med   Guldborgsund Kommune søge transportudgifter dækket via Kulturtjenestebussen, mens Lolland Kommune har Lollandbussen-ordningen.

Teatret Masken har selv tidligere på året lanceret ungeprojektet 'Unge møder unge – og sig selv'. Her har teatret inviteret 8. klassetrin i kommunen, samt unge nydanskere fra sprogskolen til løbende workshops. Mødet mellem de unge, og det materiale de producerer under deres workshops, bliver til forestillingen 'Forgreninger', der er målrettet 7. klassetrin og op og får premiere i februar 2017.

Se mere om Masken og teatrets projekter m.v. på www.masken.dk

(Billedet: Masken står bag ungeprojekt, der munder ud i forestillingen 'Forgreninger' (14+), som spiller for 23. feb.- 9. marts  2017. Illustration: Masken) 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne