16. februar 2019

Scenekunst-podcast nomineret til Artbeat Prisen

Forleden blev de ni nominerede til 2019-udgaven af Danmarks kulturformidlingspris, Artbeat Prisen, offentliggjort. 

Prisen hylder projekter, der inden for det seneste år på original vis har formået at sætte kunst og kultur på dagsordenen, og bag står Have Kommunikation i samarbejde med Spar Nord Fonden.

Priserne overrækkes 14. marts på teatret Sort/Hvid i København til personer, projekter eller organisationer, der på helt særlig vis har gjort sig bemærket i spændingsfeltet imellem kunst, kultur og formidling. 

I år er det 7. gang Artbeat Prisen uddeles, og de nominerede er: 

Hovedprisen:

– Kedsomhedsknappen, Nationalmuseet & Mu.st

– Bloom, Golden Days Sekretariatet

– The Future Forest, Thomas Dambo

Særprisen:

– Lys over Lolland

– From #MeToo to #WeDo, Meta Film & Ekstra Bladet

– Ditte & Louise

Talentprisen:

– Den 4. Væg

– Hej Søster, Fallulah

– Jenteloven, Ulrikke Falch & Sofie Frøysaa

Eneste prismodtager med fokus på scenekunsten er Den 4. Væg, nomineret i Talentpris-kategorien og med følgende motivering – her i uddrag: 

'Scenekunsten har som bekendt flere tusinde år på bagen. Men det betyder ikke, at den ikke gør sig fortrinligt som omdrejningspunkt for en af det 21. århundredes mest populære formidlingsplatforme: Podcasting. Det beviser Den 4. Væg til fulde i sin intelligente, indsigtsrige og underholdende behandling af den danske scenekunst'.

Den 4. Væg gør sig primært indenfor voksenteaterområdet, men leverer dog også anmeldelser af familieforestillinger – senest 'Halfdans Hokus Pokus' på Det Kgl. Teater og 'Fyrtøjet' på Aalborg Teater. Og gør sig således fortjent til note-nævnelse her på portalen…

(Billedet: Statuetten – af kunstneren Jørgen Pedersen – er det synlige bevis for modtagerne af Artbeat Prisen. Foto: Mikkel Elbech)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne