18. marts 2015

Scenekunst på skoleskemaet

Teatrene kæmper sammen med bl.a. Teatercentrum for at få scenekunst på skoleskemaet (se debatindlæg), og nu kan teaterforeningen og pop up-teatret Filiorum atter vise vejen idet de har succes med deres nye koncept, der netop hedder 'Scenekunst på Skoleskemaet', og som de har lanceret på Skovgårdsskolen i Gentofte (foto) – med en ambition om at det skal fungere som bindeled mellem turneteatrene og skolerne og kunne bruges af skoler over hele landet.

Det har teatret Mungo Park i Allerød fluks taget til sig. Man har købt konceptet og vil i samarbejde med Filiorum introducere konceptet til skoler i Gladsaxe Kommune og med anvendelse af den Reumert-priste forestilling 'Kvinde kend din krop' – som har haft stor succes som voksenforestilling, men altså også blandt unge i 15+-segmentet.

'Scenekunst på Skoleskemaet' er nemlig et koncept, der integrerer professionelle teaterforestillinger med undervisning i en række forløb skræddersyet til eleverne og den enkelte skole. Se mere om konceptet på Filiorums hjemmeside. 

Samarbejdet med Mungo Park og skoler i Gladsaxe begynder med en workshop 18. marts og løber frem til 9. april. Workshopleder og underviser er Filiorums teaterpædagog Anna Ross Agner, der er uddannet lærer. Deltagerne er en klasse fra GXU og en klasse fra Gladsaxe Gymnasium.

'Vi er glade for den interesse, der er for Scenekunst på Skoleskemaet og stolte af, at et stort og anerkendt teater som Mungo Park har valgt at bruge vores koncept. Det viser, at vi har udviklet et format, der er interessant for både teatre og skoler, og jeg glæder mig til i samarbejde med Mungo Park og andre interesserede teatre at få projektet ud til skoler i hele landet' lyder det i en pressemeddelelse fra Clarissa Meister-Petersen, der er stifter og leder af Filiorum (se portrætartikel).

Filiorum, der præsenterer udvalgte professionelle teaterforestillinger for børn og unge i Gentofte Kommune, sørger selv for, at disse følges af aktiviteter som kunstnerisk laboratorium, hvor små og store sammen kan skabe et kunstværk inspireret af tematikkerne fra forestillingen.

Og Filiorums leder har fra starten af teaterforeningen arbejdet for at integrere scenekunsten i undervisningen på skolerne, og i kølvandet på skolereformen er dette behov ikke blevet mindre. 

Nu tager Mungo Park altså Filiorums koncept til sig, og det passer så fint med, at  teatret rent faktisk er hyret af Gladsaxe Kommune til at skabe såkaldt  'professionelle kulturbegivenheder' – et projekt, som teatret har kaldt  Kosmodrom og som bl.a. har indbefattet professionelle musikere til koncerter med lokal opvarmning, professionelle workshops i comedy og teater samt den næsten uopslidelige ungdomsforestilling 'Opsang', der er et samarbejdsprojekt med BaggårdTeatret og siden 2008 (se anmeldelse) har turneret både Gladsaxe og landet tyndt med adskillige nye spillerhold.

Men nu gælder det altså 'Kvinde kend din krop' udsat for koncept 'Scenekunst for skoleskemaet'.

Rent økonomisk hænger projektet altså sammen med det kommunale tilskud til Kosmodrom-aktiviteterne, ligesom de involverede skolerne har mulighed for at søge delvis refusion i forbindelse med forestillingens visning i projektforløbet.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne