Af: Carsten Jensen

10. november 2023

Juleteater 2023. Øverst: Duften af Betlehem (Filuren, foto Bibi Berge) – Lotte og nissen (Mit Teater, foto Carl Johan Trier Dehle) – Faster Lizzies Jul (Teater Baglandet, Foto Gregers Kjar). Midt: Jul (Nørregaards Teater m.fl., foto Karoline Lieberkind) – Da julen kom til Mumidalen (Zeppelin, foto Lasse Frank) – Englene i sneen (Meridiano, foto Martin Mydtskov Rønne). Nederst: Snedronningen (Tivolis Koncertsalen, foto: Henrik Stenberg) – Bethlehem (Andersens Kuffert Teater, foto teatret) – Drillenissen (foto: Frilandsmuseet)

Scenekunst og julestemning

De første store juleforestillinger er allerede sat i gang rundt omkring på landets store scener, mens de lidt mindre og helt små teatre venter med at uddele dramatisk juleknas til slutningen af november og starten af december. Man kan vælge mellem nissefyldte fortællinger, snefri dramatik, familieklassikere, traditionelle juleballetter, installationskunst i kalenderform m.v. – ligesom der bydes på alternativer i form af musikalsk julehygge. Teateravisen prøver som vanligt at få et overblik over de scenekunstneriske julerier.

Fakta

Juleteater 2023

Børne- og ungdomsteater og familieforestillinger

G = genopsætninger

* = er anmeldt her på portalen (Brug Søg-funktionen – anvend titlen)

(*) = forventes anmeldt i spilleperioden

– Anemonen: Når du ser et stjerneskud (24.11-22.12) *G

– BaggårdTeatret: Gæstespil med Det Lille Verdens Teater: En rigtig nisse (2.12) *G; Gæstespil med Andersens Kuffert Teater: Bethlehem (3.12) *G; Gæstespil med Det Lille Turneteater: Juleevangeliet (9.12) *G; Gæstespil med Teater Baglandet & Himmerlands Teater: Faster Lizzies Jul (10.12) *G; Gæstespil med Mit Teater: Lotte og Nissen (16.12); Gæstespil med Louise Schouw Teater: På sporet af julen (17.12) *G;

– Batida: To i et hus og en mus – holder jul (4.-13.12 + 14-16.12 Tingbjerg Bibliotek) *G

– Bellevue Teatret: Folk og røvere i Kardemomme By (19.10-17.12) *G

– Dansescenen: Uppercut Danseteater: (H)jul (3.12) *G

– Det Kgl. Teater: Nøddeknækkeren (24.11-22.12) *G –

 Rødderne i hjørnehuset (18.11-30.12) (*)

– Faster Cool: Lille Spektakel – Stort Mirakel (23.11-10.12) *G

– Folketeatret: Skatteøen (2.11-31.12) *G – U-teater: Gæstespil med Meridiano Teatret: Englene i sneen (1.12-20.12) *G

– Frilandsmuseet; Lyngby:  Drillenissen (2.-17.12 /kun lør-søn)

– Himmerlands Teater: Gæstespil med Faster Cool: Lille Spektakel – Stort Mirakel (26.-30.11) *G

– Ishøj Teater: Sokkenissen (1.-22.12 / Spiller på Kulturium)

– Kolding Egnsteater: Gæstespil med Teater Next: God jul, Cirkeline (25.11) – Gæstespil af Teater V: Julen har bagt (8.-9.12 / for voksne)

– Limfjordsteatret: Gæstespil med André Andersen Solo: Det bimler og bamler (3. 12) *G – Egenproduktion for voksne: Brunos Bodega Forever (22.-11-9.12)

– Nørregaards Teater: Jul (21.11-17.12) *G (Samproduktion med AbstraXteater & Den Fynske Opera)

– Nørregadeteatret: Peter Pan (23.11-10.12)

– Odense Teater: Et Juleeventyr (11.11-23.12) *G (som co-produktion af Aarhus Teaters 2020-udgave)

– Randers Teater: Gnisten og pakkefabrikken (29.11-22.12) *G – Julemusen (25.11 -17.12) *G

– Riddersalen: Gæstespil af Teater Patrasket: Pinocchio (1-19.12) *G – Egenproduktion for voksne: Bodils Jul (juleshow)

– Team Teatret: Miras Jul (1.-16.12) (*)

– Teaterhuset Filuren: Duften af Betlehem (13.11-22.12) *G

– Teater Refleksion:  Broder Sol, Søster Måne (2.-12.12) *G

– Teater V: Gæstespil med Teater Next: God jul, Cirkeline (1.-20.12) *G

– Teater Vestvolden: Gæstespil med Knudsen & Nørby: Peddersen & Findus – Jul hos Peddersen (9.-10.12)

– Teatret Gruppe 38: Gæstespil med De Røde Heste: Lommeevangeliet (12.-15.11); *G Gæstespil med Meridiano Teatret: Englene i sneen (26.-26.11) *G – Egenproduktionen Den lille pige med svovlstikkerne (29.11-17.12) *G

– Teatret Zeppelin: Da julen kom til Mumidalen (26.11-19.12) *G

– Tivoli: Eventyrteatret/Glassalen: Et Juleeventyr (25.11-17.12) – London Toast Theatres Crazy Christmas Cabaret/Glassalen: The House Of Uhygge (14.11-30.12) – Tivolis Koncertsal: Snedronningen (30.11.-23.12) (*)

– Vendsyssel Teater: Snedronningen (22.11-17.12) (*)

– ZeBU & Børnekulturhus Ama’r: 24 hemmeligheder (26.11.-20.12) (G)

– Aalborg Teater: Maskerade (18.11-23.12)

– Aarhus Teater: Julefeber (9.11-21.12) *

Enkelte af ovenstående events er ikke deciderede juleforestillinger, men indgår alligevel som teatrenes familieteater-juletilbud.

Mange turnerende børneteatre tilbyder turne-juleforestillinger – her hentet fra Den Røde Brochure 2023-24 (* = anmeldt):

Andersens Kuffert Teater: Bethlehem (*)- André Andersen SOLO: Det bimler og bamler (*) – Asguer Zap Showteater & Mimeteatret: Juleballaden (*) – Det Lille Turneteater: Juleevangeliet (*) – Det Lille Verdens Teater: En rigtig nisse (*) – Ishøj Teater: Spillenissen; Julemandens rensdyr – Knudsen & Nørby: Peddersen og Finus – Jul hos Peddersen – Louise Schouw Teater: På sporet af julen (*); Nissemor og Kanelia i julenød; Nissedrys; Julemandens gave; Juletrolderier; Julefis med Trille og Tralle – Mit Teater: Lotte og nissen – Teater Next: God jul, Cirkeline (*) – Randers Teater: Julemusen (*) – Spil Bedre: Nissepigen der blev væk (*) – Teater Baglandet: Faster Lizzies Jul (*) – Teatret Aspendos: Hvad julemanden fortæller.

Jul i Teaterland er tidsmæssigt en lige så fleksibel størrelse som den omgivende juletid, der glæder mange og overvælder andre, når det store hyggeapparat sættes i gang op mod et par måneder før den store gaveudvekslingsaften.

Her er Bellevue Teatret som altid et kapitel for sig: For 42. år i træk spiller man familieforestillingen ’Folk og Røvere i Kardemomme By’ – og indledte sit årlige amokrend allerede i efterårsferien. Og selvom forestillingen ikke har meget med jul at skaffe, sørger man for lidt mellemøstlig stemning (Jesus kom jo fra de kanter…) ved at give de kære børn mulighed for at hilse på en kamel eller et æsel før forestillingerne – dog kun fredage, lørdage og søndage i spilleperioden.

Trods titlen og en aldersmæssig omgangshøjde i har Crazy Christmas Cabaret med London Toast Theatre egentlig heller ikke noget direkte udestående med julen udover den årlige spilleperiode og måske et enkelt muntert indslag i løjerne – som dog titel- og indholdsmæssigt skiftes ud fra år til år.

Julefeber i Aarhus

Nogle af de store institutionsteatre har dog som vanligt også fravalgt juleforestillinger til fordel for familievenlige klassikere. Aalborg Teater tilbyder således ’Maskerade’ som familieforestilling fra midt i november, mens Folketeatret har været endnu tidligere ude med en genopsætning af ’Skatteøen’, der indledte sin spilleperiode fra 2. november og bliver ved frem til nytår.

Der sørges dog for rigtig julestemning teatrets ungdomsscene via gæstespil af Meridiano Teatrets ’Engle i sneen’, der har været fast jule-inventar på teatret i Nørregade de seneste år.

Storscene-jul finder man hos Odense Teater, der har lånt Aarhus Teaters 2020-udgave ’Et Juleeventyr’, mens der i stedet er udbrudt ’Julefeber’ i Aarhus: Teatrets dramatisering af DR-julekalender-succesen har skabt run, så man allerede tre uger før premieren 9. november stolt kunne meddele, at 25.000 børn, unge og voksne havde sikret sig billet. Siden er mange flere kommet til, og der er allerede aftalt tre ekstra forestillinger på decembers søndage.

Det Kgl. Teater sørger for juleknas i klassisk balletform med endnu et gensyn med ’Nøddeknækkeren’, mens Tivolis Koncertsal genopsætter ’Snedronningen’ med royal scenografi og kostumer. En dramatisering af samme H.C. Andersen-fortælling kan i år også opleves højt mod nord som familieforestilling på Vendsyssel Teater.

Genopsætningernes højsæson

Det var lidt fra de store teatre. Men selvom deres familieforestillinger sørger for fyldte tilskuerrækker med børn og deres voksne, står de mange stationære børneteatre som altid for et traditionsrigt rykind af børn og deres voksne, hvor forventninger og gensynsglæde går hånd i hånd.

Der skiftes da ud i repertoiret, men det ER i høj grad genopsætningernes tid, hvor manuskripter støves af og scenografi og rekvisitter hentes frem fra lageret.

Set i børneteater-producenthøjde er Teateravisen i år kun stødt på tre nye juleforestillinger; som derfor lige nævnes her: Mit Teater med ’Lotte og nissen’; Ishøj Teater med ’Agent Sokkenissen’ og Team Teatret med ’Miras Jul’.

Sidstnævnte er egnsteatrets første livtag med den sæsonbetingede genre i rigtig mange år. Af både økonomiske og kunstneriske grunde, idet man normalt foretrækker at bruge ressourcerne på at producere kunst for børn på et bedre tidspunkt af året…

Der er til gengæld ikke juleforestilling på Det Lille Teater i år. Man fastholder den biennale kurs om kun spille juleteater hvert andet år – det må givet gerne ses i skæret af de indhug i driftsstøtten som lille storbyteater, som Københavns Kommune har udsat det så kunstnerisk kvalitetssikre børneteater for.

Men teaterjul bliver der i Københavns indre by:  Anemonen tager nemlig endnu en tørn med ’Når du ser et stjerneskud’, som står lige foran 25-års jubilæet, om end i en opdateret udgave – mens Teatret Zeppelin tager fat på blot anden sæson med ’Da julen kom til Mumidalen’, der synes at kunne blive en oplagt klassiker hos teatret, som i øvrigt netop har kunnet fejre 30-års jubilæum på Vesterbro.

Den omrejsende nissehistorie

De faste leverandører af juleforestillinger blandt de turnerende børneteaterproducenter får atter en travl tid med at gæstespille rundt omkring på teatre, i teaterforeninger og i det offentlige rum.

Og vanen tro med Louise Schouw Teater i front: I år kan man ifølge teatrets hjemmeside vælge mellem ’Julenød’; ’Juletrolderier’; På sporet af julen’; ’Julemandens gave’ og ’Nissedrys’ samt familieforestillingen ’Sigurds Jul’, der er utrættelige Sigurd Barretts egen hyldest til den traditionsrige jul – og selvfølgelig med en pakke af syng med-muligheder.

I højsæsonen for omrejsende nissehistorier har Det Lille Verdens Teater i mange år været genganger på listen over gæstespil på diverse teatre og spillesteder med ’En rigtig nisse’. Det er teaterleder Anne Kurtzweils egen dramatisering på baggrund af en ældre forestilling med nu afdøde Rosa Katrine Frederiksen i dennes eget Teatret Rosa, hvor instruktøren også var Hanna Liv Møller.

Om forestillingens særlige historie fortæller Anne Kurtzweil til Teateravisen:

»Vi arvede forestillingen, da Rosa Katrine Frederiksen døde. Jeg var egentlig i tvivl om, hvorvidt jeg ville overtage den, da hendes forestillings udtryk lå langt fra Det Lille Verdens Teater. Men sammen med Hanna liv Møller trak vi alle de dele fra forestillingen, som vi godt kunne lide, og skabte en, i mine øjne, meget mere relevant og nutidig historie. Så nu er det ikke bare nissen, der er det interessante, for historien om at bestemme er blevet omdrejningspunktet, hvilket jo er noget, som alle kan relatere sig til. Derudover ville jeg gerne arbejde med en interaktion og dialog mellem spillere og publikum. Så det blev også bygget ind. Jeg elsker at have en åben spillestil og ind imellem ikke vide hvad der kommer fra børnene,« lyder det fra Anne.

Der er ærgerligt over, at salget er dårligere end det plejer, men der krydses stadig fingre for, at julen får bedre fat i forestillingen.

Og bare til orientering: ’En rigtig nisse’ er jo en oplagt titel, som også bruges i en bog af Kirsten Ahlburg – men dog med et helt andet plot.

Fokus på julesange

Sidste år var Teatret Møllen deltager på juleturnefronten med teatrets udgave af Dickens-klassikeren ’Et Juleeventyr’ med Ole Sørensen i rollen som fedtsylen Ebenezer Scrooge. Den cocktail blev så vel modtaget, at Sørensen turnerede landet tyndt hos egnsteatre og teaterforeninger i både november og december – efter en fast spilleperiode på egnsteatret i Haderslev, der normalt ikke fører sig frem med juleforestillinger.

Forestillingen er da heller ikke på banen i år, men jule-aktiviteter har man dog, selvom man ’nøjes’ med Teatret Møllens Højskole(r) – ’Decembersang’ for voksne (7.12) er en fast tradition, hvor man dykker ned i de mange vintersange, som højskolesangbogen gemmer på. Man har dog også en Højskole for de små (fra 3 år/3.12), hvor man prøver rytmelege af og finder populære sange frem fra gamle og nye tider.

Og så er denne oversigt altså nået frem til nogle af de teatre, der står for musikalsk julehygge i stor eller mindre skala som alternativ til egentlige juleforestillinger.

Den Jyske Operas kor og Prinsens Musikkorps byder således på ’Julesang & Messingklang’ i de traditionelle fælles julekoncerter i Aarhus og Vejle (Skt. Lukas Kirke 13.-15.12 og Vejle Musikteater 17.12)

Fredericia Musicalteater holder ’Jul på teatret’ 2023, hvor man inviterer på julekoncert, der afvikles i perioden 24.11-10.12. Og som noget nyt har man i år introduceret børnebilletter, så alle generationer af familien sammen kan skyde julen i gang på teatret gamle og nye julekalendersange, mikset med ægte juleklassikere.

Teatergrad gentager sidste års dramatiserede julekoncert med titlen ’Luk julefreden ind’ hos Røde Kors på Blegdamsvej i København. Det ser 16.-17.12 som et arrangement, hvor generationerne kan mødes om julens sange og fortællinger.

På Odsherred Teater gentager man sidste års familiearrangement ’Magisk Jul’ (3.12), hvor julen danses ind af idrætsefterskolen Klintsøgaard, efterfulgt af juleklip og æbleskiver.

Og sådan kunne man sikkert blive ved, for der er givet andre lokale teatre, der sørger for julestemning, men her slutter denne forsøgsvise opsporing af julerier i teaterregi. For dem, der er blevet glemt, bedes man huske på, at julen også går for at være tilgivelsens tid…

Fakta

Juleteater 2023

Børne- og ungdomsteater og familieforestillinger

G = genopsætninger

* = er anmeldt her på portalen (Brug Søg-funktionen – anvend titlen)

(*) = forventes anmeldt i spilleperioden

– Anemonen: Når du ser et stjerneskud (24.11-22.12) *G

– BaggårdTeatret: Gæstespil med Det Lille Verdens Teater: En rigtig nisse (2.12) *G; Gæstespil med Andersens Kuffert Teater: Bethlehem (3.12) *G; Gæstespil med Det Lille Turneteater: Juleevangeliet (9.12) *G; Gæstespil med Teater Baglandet & Himmerlands Teater: Faster Lizzies Jul (10.12) *G; Gæstespil med Mit Teater: Lotte og Nissen (16.12); Gæstespil med Louise Schouw Teater: På sporet af julen (17.12) *G;

– Batida: To i et hus og en mus – holder jul (4.-13.12 + 14-16.12 Tingbjerg Bibliotek) *G

– Bellevue Teatret: Folk og røvere i Kardemomme By (19.10-17.12) *G

– Dansescenen: Uppercut Danseteater: (H)jul (3.12) *G

– Det Kgl. Teater: Nøddeknækkeren (24.11-22.12) *G –

 Rødderne i hjørnehuset (18.11-30.12) (*)

– Faster Cool: Lille Spektakel – Stort Mirakel (23.11-10.12) *G

– Folketeatret: Skatteøen (2.11-31.12) *G – U-teater: Gæstespil med Meridiano Teatret: Englene i sneen (1.12-20.12) *G

– Frilandsmuseet; Lyngby:  Drillenissen (2.-17.12 /kun lør-søn)

– Himmerlands Teater: Gæstespil med Faster Cool: Lille Spektakel – Stort Mirakel (26.-30.11) *G

– Ishøj Teater: Sokkenissen (1.-22.12 / Spiller på Kulturium)

– Kolding Egnsteater: Gæstespil med Teater Next: God jul, Cirkeline (25.11) – Gæstespil af Teater V: Julen har bagt (8.-9.12 / for voksne)

– Limfjordsteatret: Gæstespil med André Andersen Solo: Det bimler og bamler (3. 12) *G – Egenproduktion for voksne: Brunos Bodega Forever (22.-11-9.12)

– Nørregaards Teater: Jul (21.11-17.12) *G (Samproduktion med AbstraXteater & Den Fynske Opera)

– Nørregadeteatret: Peter Pan (23.11-10.12)

– Odense Teater: Et Juleeventyr (11.11-23.12) *G (som co-produktion af Aarhus Teaters 2020-udgave)

– Randers Teater: Gnisten og pakkefabrikken (29.11-22.12) *G – Julemusen (25.11 -17.12) *G

– Riddersalen: Gæstespil af Teater Patrasket: Pinocchio (1-19.12) *G – Egenproduktion for voksne: Bodils Jul (juleshow)

– Team Teatret: Miras Jul (1.-16.12) (*)

– Teaterhuset Filuren: Duften af Betlehem (13.11-22.12) *G

– Teater Refleksion:  Broder Sol, Søster Måne (2.-12.12) *G

– Teater V: Gæstespil med Teater Next: God jul, Cirkeline (1.-20.12) *G

– Teater Vestvolden: Gæstespil med Knudsen & Nørby: Peddersen & Findus – Jul hos Peddersen (9.-10.12)

– Teatret Gruppe 38: Gæstespil med De Røde Heste: Lommeevangeliet (12.-15.11); *G Gæstespil med Meridiano Teatret: Englene i sneen (26.-26.11) *G – Egenproduktionen Den lille pige med svovlstikkerne (29.11-17.12) *G

– Teatret Zeppelin: Da julen kom til Mumidalen (26.11-19.12) *G

– Tivoli: Eventyrteatret/Glassalen: Et Juleeventyr (25.11-17.12) – London Toast Theatres Crazy Christmas Cabaret/Glassalen: The House Of Uhygge (14.11-30.12) – Tivolis Koncertsal: Snedronningen (30.11.-23.12) (*)

– Vendsyssel Teater: Snedronningen (22.11-17.12) (*)

– ZeBU & Børnekulturhus Ama’r: 24 hemmeligheder (26.11.-20.12) (G)

– Aalborg Teater: Maskerade (18.11-23.12)

– Aarhus Teater: Julefeber (9.11-21.12) *

Enkelte af ovenstående events er ikke deciderede juleforestillinger, men indgår alligevel som teatrenes familieteater-juletilbud.

Mange turnerende børneteatre tilbyder turne-juleforestillinger – her hentet fra Den Røde Brochure 2023-24 (* = anmeldt):

Andersens Kuffert Teater: Bethlehem (*)- André Andersen SOLO: Det bimler og bamler (*) – Asguer Zap Showteater & Mimeteatret: Juleballaden (*) – Det Lille Turneteater: Juleevangeliet (*) – Det Lille Verdens Teater: En rigtig nisse (*) – Ishøj Teater: Spillenissen; Julemandens rensdyr – Knudsen & Nørby: Peddersen og Finus – Jul hos Peddersen – Louise Schouw Teater: På sporet af julen (*); Nissemor og Kanelia i julenød; Nissedrys; Julemandens gave; Juletrolderier; Julefis med Trille og Tralle – Mit Teater: Lotte og nissen – Teater Next: God jul, Cirkeline (*) – Randers Teater: Julemusen (*) – Spil Bedre: Nissepigen der blev væk (*) – Teater Baglandet: Faster Lizzies Jul (*) – Teatret Aspendos: Hvad julemanden fortæller.

Flere artikler

Marc og Joop og Det første bogstav

Marc og Joop og Det første bogstav

På Horsens Teaterfestival i september kunne man møde et helt nyt teater med et temmelig særegent navn, hvis første forestilling var et autentisk flygtningsdrama. Bag forestilling og teater står en af dansk børne- og ungdomsteaters mest erfarne kunstnere
Læs mere
Teateravisen skifter digital ham

Teateravisen skifter digital ham

Efter 15 år som nyhedsportal i de samme grafiske gevandter sker der endelig noget. Så velkommen til en 2023-udgave af Teateravisen.dk, som forhåbentlig gør det endnu mere behageligt at besøge denne særlige medie-niche for professionel scenekunst for børn og unge.
Læs mere
Et blåt egern taler ud!

Et blåt egern taler ud!

I kølvandet på bl.a. Horsens Teaterfestivals tema-spækkede fokus på publikumsinddragelse og medskabelse og interaktivitet er Teateravisens anmelder, Kirsten Dahl, taget på en oplevelsesorienteret rundtur i tidens scenekunst for børn og unge for at se, hvad der egentlig gemmer sig bag de mange buzzwords.
Læs mere
Internationalt havebesøg i Odder

Internationalt havebesøg i Odder

Teaterværkstedet Madam Bach har netop afviklet en mini-festival for små børn og deres voksen med blot to forestillinger på en søndag eftermiddag. Men det minimalistiske koncept er helt bevidst og står samtidig i modsætning til deres mangfoldige aktiviteter både hjemme og internationalt.
Læs mere

Seneste artikler

Seneste artikler

Marc og Joop og Det første bogstav

Marc og Joop og Det første bogstav

På Horsens Teaterfestival i september kunne man møde et helt nyt teater med et temmelig særegent navn, hvis første forestilling var et autentisk flygtningsdrama. Bag forestilling og teater står en af dansk børne- og ungdomsteaters mest erfarne kunstnere
Læs mere
Teateravisen skifter digital ham

Teateravisen skifter digital ham

Efter 15 år som nyhedsportal i de samme grafiske gevandter sker der endelig noget. Så velkommen til en 2023-udgave af Teateravisen.dk, som forhåbentlig gør det endnu mere behageligt at besøge denne særlige medie-niche for professionel scenekunst for børn og unge.
Læs mere
Et blåt egern taler ud!

Et blåt egern taler ud!

I kølvandet på bl.a. Horsens Teaterfestivals tema-spækkede fokus på publikumsinddragelse og medskabelse og interaktivitet er Teateravisens anmelder, Kirsten Dahl, taget på en oplevelsesorienteret rundtur i tidens scenekunst for børn og unge for at se, hvad der egentlig gemmer sig bag de mange buzzwords.
Læs mere
Internationalt havebesøg i Odder

Internationalt havebesøg i Odder

Teaterværkstedet Madam Bach har netop afviklet en mini-festival for små børn og deres voksen med blot to forestillinger på en søndag eftermiddag. Men det minimalistiske koncept er helt bevidst og står samtidig i modsætning til deres mangfoldige aktiviteter både hjemme og internationalt.
Læs mere
Marc og Joop og Det første bogstav

Marc og Joop og Det første bogstav

På Horsens Teaterfestival i september kunne man møde et helt nyt teater med et temmelig særegent navn, hvis første forestilling var et autentisk flygtningsdrama. Bag forestilling og teater står en af dansk børne- og ungdomsteaters mest erfarne kunstnere
Læs mere
Teateravisen skifter digital ham

Teateravisen skifter digital ham

Efter 15 år som nyhedsportal i de samme grafiske gevandter sker der endelig noget. Så velkommen til en 2023-udgave af Teateravisen.dk, som forhåbentlig gør det endnu mere behageligt at besøge denne særlige medie-niche for professionel scenekunst for børn og unge.
Læs mere
Et blåt egern taler ud!

Et blåt egern taler ud!

I kølvandet på bl.a. Horsens Teaterfestivals tema-spækkede fokus på publikumsinddragelse og medskabelse og interaktivitet er Teateravisens anmelder, Kirsten Dahl, taget på en oplevelsesorienteret rundtur i tidens scenekunst for børn og unge for at se, hvad der egentlig gemmer sig bag de mange buzzwords.
Læs mere
Internationalt havebesøg i Odder

Internationalt havebesøg i Odder

Teaterværkstedet Madam Bach har netop afviklet en mini-festival for små børn og deres voksen med blot to forestillinger på en søndag eftermiddag. Men det minimalistiske koncept er helt bevidst og står samtidig i modsætning til deres mangfoldige aktiviteter både hjemme og internationalt.
Læs mere