21. september 2018

Så er det atter showcase-tid

I morgen, lørdag 22. september, starter efterårets showcase-runde med syv forestillinger til refusionsgodkendelses-eksamen på en skole på Amager, fulgt op af yderligere fire forestillinger søndag 23. september.

To uger efter går det så løs på en skole i Horsens, hvor ni forestillinger er tilmeldt til showcase lørdag-søndag 6.-7. oktober.

Refusionsudvalget har således 20 forestillinger – fra 20 forskellige teatre – at se frem til, mens teatrene håber på den refusionsgodkendelse, der giver adgang til at sælge turneforestillinger til skoler og institutioner til 'halv pris', fordi staten refunderer halvdelen af kommunernes udgifter ved køb af forestillinger.

Desuden kan refusionsgodkendte forestillinger optages i repertoirekataloget Den Røde Brochure og deltage på de årlige Aprilfestivaler – som begge er to vigtige salgsplatforme.

Når begge showcase-runder er overstået, bringer Teateravisen som vanligt den positive del af resultatet – hvilket vil sige teaternavne og titler på de godkendte forestillinger.

Det nuværende Refusionsudvalg har embedsperiode fra  2017-21 og er det sjette i rækken siden ordningens start i 1997 (se præsentationsnote).

Se artiklen 'Vi kan ikke tillade os at tilbyde børnene dårligt håndværk', hvor Refusionsudvalgets formand, Lars Dammark, forsvarer refusionsordningen og udvalgets prioriteter.

(Billedet: Refusionsudvalget består af Tali Razga (Gazart); Trine Schlosser (Danmarks Teaterforeninger); Stephan Pollner (Vestvolden); Lars Dammark (Teater O – formand) og Katrine Karlsen (Graense-Loes). Foto: Thomas Petri, Rødkilde Teaterhøjskole, Vestvolden, Teater O og Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne