16. marts 2023

Så er Aprilfestival 2023 sikret!

Arrangørerne fra Teatercentrum og værtskommunen fra Syddjurs har været spændt på pinebænken længe, men i dag blev det endelig meldt ud, at den særlige bevilling fra refusionspuljen er vedtaget.

Kulturministeriet meldte efter vedtagelsen fluks ud, at ’kulturminister Jakob-Engel Schmidt bakker op om Danmarks største børne- og ungdomsteaterfestival, Aprilfestivalen’ – der pga. økonomiske vanskeligheder var i fare for ikke at blive afholdt i år:

’Teatercentrum, som står for organiseringen af Aprilfestivalen, har derfor ansøgt om et ekstraordinært tilskud i 2023 til afholdelse af årets festival for børne- og ungdomsteater. 
Med de ekstra midler kan festivalen sikre en gennemførelse af festivalen, som ikke mindst er en vigtig igangsætter af teateraktiviteter til børn og unge i det kommende år. 

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

’Vi kan ikke undvære Aprilfestivalen herhjemme. Ikke nok med, at den i sig selv giver en masse børn og unge mulighed for at møde scenekunstens forunderlige verden, den er også med til at sætte en masse ringe i søen, så teatre kan komme på turné og ud til børn i hele landet. Det har derfor været vigtigt for mig at sikre festivalens overlevelse i 2023, så festivalen forsat kan opfylde sin rolle som central formidler af scenekunst for børn og unge’.

Pengene til det ekstraordinære tilskud på 2,4 mio. kr. kommer fra ordningen for refusion af ikke-kommunale indkøberes køb af børne- og ungdomsteater’.

Således faldt tingene omsider på plads – her godt en måned før startskuddet for Aprilfestival 2023, og det udløste naturligvis stor glæde både hos Teatercentrum og Syddjurs Kommune – og hos de over 100 turneteatre, der har meldt sig til Aprilfestivalen i håb om at få en masse arrangører/indkøbere i tale.

Se artiklen om Aprilfestival på hjemmesiden www.aprilfestival.dk – og læs artiklen ’Festival i Folkets Fabrik…

(Billedet: Det holdt hårdt, men nu bliver der altså en weekendudgave af Aprilfestival i Syddjurs 21.-23. april 2023. Illustration: Bob Katzenelson)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne