3. november 2023

Optaktsfoto til prisfesten med de flotte roser, hædersprismodtagere på de første rækker og mange deltagere i Børssalen. Foto: Carsten Jensen

Roser og kulturstøtte

Der var som altid flotte blomsteropsatser ved indgang og scene, da Wilhelm Hansen Fonden afviklede sin store prisfest tirsdag aften i Børsens flotte sal.

Børsen selv var indhyllet i stilladser i forbindelse med renovering, men der blev ikke pakket noget ind i den glade velkomst fra fondens bestyrelsesformand Bjørn Bredal til pris- og legatmodtagerne, som sammen med andre kunstnere og organisationsfolk fyldte godt op på rækkerne, selvom det havde styrtregnet helt frem til feststart.

Det er alene Hædersprismodtagerne, som kaldes frem ved dette arrangement. I år fem kunstnere, der tilsammen repræsenterede de tre særlige kulturelle indsatsområder, som WH Fonden dækker, musik, dans og teater: Den finske violinist og orkesterleder Pekka Kursist; det multikulturelle ensemble Hess Is More; scenekunstner, instruktør og tidligere teaterleder Nullo Facchini; danseren og koreografen Ann Crosset og sangeren, musikeren og multikunstneren Signe Asmussen Manuitt.

Som altid søger Teateravisens tunnelsyn mod dem, der har eller har haft en form for tilknytning til børne- og ungdomsteaterområdet.

Således grundlagde amerikansk-fødte Ann Crosset sammen med Cher Geurtze i 1980 det nuværende Uppercut Danseteater, som hun var med til at drive i en række år. I 2009 grundlagde hun Kompagni B som verdens første balletkompagni, der optræder for børn, med børn, i forestillinger skabt af børn – alle børn fra Det Kongelige Teaters Balletskole,

Også italiensk-fødte Nullo Facchini har som stifter og leder af Cantabile 2 produceret en række nyskabende ungdomsforestillinger i teatret, som kom til Danmark i 1984 og blev egnsteater fra 1990 i Vordingborg, hvor teatret fra 1985-2009 drev Danmarks eneste skuespillerskole for performanceteater, School of Stage Arts.

Blandt de 87 legatmodtagere fra de tre ’indsatsområder’ Musik (53), Dans (16) og Teater (28) – som ikke præsenteres ved arrangementet, men hvor mange var til stede og således viste deres glæde over den altid velkomne støtte – var der som vanlig mange fra børne- og ungdomsteaterområdet. Flere bad Deres udsendte videregive deres tak for de gode støtteportioner– de ligger vanligt mellem 20.-50.000 kr. og altid er en hjælp til kommende produktioner – og det være hermed gjort i dette lille skriv fra arrangementet.

Prisfesten sluttede som altid af med hyggeligt netværk, sekunderet af drikkevarer og mundgodt – og opfordringen til på vej hjem at plyndre de flotte opsatser med lange roser.

Mange roser bør der dog også gå til WH Fonden, der med sine gavmilde donationer – i år otte mio. kr. til musik, dans og teater – er en væsentlig støttegiver i en tid, hvor de offentlige støttepuljer til kulturlivet udhules.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne