31. marts 2016

Ronja Røverdatter i Lyngby

Det er nogle få dage endnu muligt at opleve en større udgave af 'Ronja Røverdatter', der spiller i Lyngby Kulturhus fra 22. marts frem til 3. april og har i alt 35 medvirkende, heraf 13 professionelle performere og sangere skuespillere – bl.a. Claus Bue, Bjarne Antonisen og Yasmin Elvira Steenholdt – og en snes børn (bl.a. elever fra Eventyrteatret og div. scenekunstskoler). To af disse har hovedrollerne som Ronja og Birk, nemlig Sofie Amalie Kronborg Christensen, og Helmer Solberg, begge har bl.a. været med i 'Billy Elliot' på Det Ny Teater og sidstnævnte er også kendt fra sidste års tv-julekalender 'Juleønsket'.

Forestillingen har fået gode ord med på vejen i lokale medier og i et par netanmeldelser (kulturtid.dk og denfjerdevæg.dk), men er altså ikke blevet omtalt, endsige anmeldt her på teateravisen.dk – fordi forestillingen ikke er refusionsgodkendt og dermed ikke opfylder det faste krav, som udover anmeldelser i teateravisen.dk også gælder deltagelse på Aprilfestival og optagelse i Den Røde Brochure.

Det kan opfattes som en urimelig spærregrænse, og det gør lederen af Heltemus Production ApS, der har 'Ronja Røverdatter' som sin første store produktion, da også. Ganske som andre aktører bag professionelle eller semiprofessionelle familieteaterforestillinger – med eller uden børn på scenen – og alle de andre skuffede teatre, som har en spændende forestilling, de gerne vil have en faglig kritik af.

Det er ikke ond vilje, men en nødvendig spærregrænse for teateravisen.dk's fokus på professionel scenekunst for børn og unge. Og det skal også med, at der trods alle anstrengelser ikke er ressourcer til at anmelde samtlige (familie)forestillinger m.v. Det er bl.a. gået ud over de landsdelsscener, der også har sat 'Ronja Røverdatter' op i de seneste sæsoner – mens Folketeatrets udgave i 2014 og Teatret Zeppelins udgave i 2013/10 dog fik anmelderen på banen.

Og denne note er altså også for at forklare lidt om portalens nødvendige prioriteringer.

'Ronja Røverdatter' i Lyngby melder udsolgt til de sidste forestillinger lørdag og søndag, mens det er muligt at komme til i dag og i morgen (se www.heltemus.dk/billetter)

(Billedet: Sofie Amalie Kronborg Christensen og Helmer Solberg ligner i den grad et godt cast til rollerne som Ronja og Birk i 'Ronja Røverdatter'. Foto: Martin Mydtskov)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne