11. juni 2020

‘Romeo + Julie’ lever stadig

Mandag den 8. juni skulle Teatret Møllens stort anlagte forestilling, 'Romeo + Julie,' have haft premiere som led i fejringen af 100-året for Genforeningen af Sønderjylland til Danmark. Covid-19 betød også her aflysning af såvel førsteopførelse som efterfølgende forestillinger og turne, men lagt helt død var teatrets livtag med Shakespeare-klassikeren heldigvis ikke.

Forestillingen bliver nemlig flyttet til 2021, hvor den får premiere 28. maj. Teatret har overvejet allehånde scenarier omkring, hvordan forestillingen kunne gennemføres på den ene eller anden måde, og det her er den bedste løsning, lyder det fra teaterchef Nikolaj Mineka. 

Og den vitale økonomi omkring det store projekt er et led i genoplivningen: Byrådet i Haderslev Kommune har besluttet at støtte teatrets arbejde med at redde ”Romeo + Julie”- ved at lade Teatret Møllen beholde de fyrtårnsmidler, der var blevet tildelt teatret i forbindelse med Genforeningen 2020. Ligesom de øvrige fonde og tilskudsgivere, heriblandt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal – der har støttet med to mio. kr. – har bakket op om teatrets beslutning.  

Teatret Møllen har arbejdet på projektet i næsten tre år og var klar med manus af Niels Brunse og en til lejligheden dansk-tysk dialog og skuespillerbesætning – bl.a. en dansk Romeo (Jens Kepny Kristensen), en tysk Julie (Andrea Spicher), men garvede Møllen-folk som Connie Tronbjerg spiller Lorenzo og Ole Sørensen både er Ammen og Montague…

Nu fortsætter arbejdet med forestillingen, og 'Romeo + Julie spiller efter den nye plan først på Harmonien i Haderslev, hvor forestillingen har premiere den 28. maj 2021. 

Efterfølgende rykker man til hovedstaden, hvor forestillingen bliver en del af programmet for CHP Stage Festival 2021. 

Næste stop er syd for grænsen, hvor ”Romeo + Julie” skal spille på Stadttheater Flensburg, og til sidst vender forestillingen tilbage til Harmonien i Haderslev. 

Billetterne til ”Romeo + Julie” forventes at blive sat i salg i forlængelse af teatrets sæsonafsløring medio juli. 

(Billedet: Shakespeares klassiker ender som bekendt sørgeligt, men Teatret Møllen har i første omgang formået at genoplive deres genforeningsforestillingsversion af 'Romeo + Julie', der har Jens Kepny Kristensen og Andrea Spicher i de to titelroller. Foto: Søren Hasselgaard Skaanning)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne