19. april 2023

Rolf Heim er ny direktør for Vendsyssel Teater

Vendsyssel Teater har fået ny direktør – den schweiziske-fødte teaterinstruktør Rolf Heim, der tiltrådte 17. april.

Rolf Heim (f. 1961) har været kunstnerisk leder på Bådteatret siden 2001, men har tillige siden 1990 været en flittig iscenesætter på små og store scener både i Danmark og udlandet. Også børne- og ungdomsteatret har han været forbi, bl.a. med instruktør af Teatret st.tv’s ’Forældremødet’ og Teatret Dyrelabs ’Når døden banker på’.

Han har modtaget flere Reumert-priser for sine iscenesættelser og fik også i 2012 Teaterkatten, uddelt af Foreningen Danske Teaterjournalister, og motiveret af hans flotte iscenesættelse af ’Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen’, der blev sat op på Aarhus Teater og siden spillede på Aveny-T.

Rolf Heim har også opsat flere forestillinger i det nordjyske og kommer altså nu tættere på Vendsyssel og det smukke teater i Hjørring.

Heim tager over efter Lars Sennels, der efter 13 års ansættelse (se note) overlader et succesrigt teater til sin efterfølger. Sennels er p.t. sygemeldt, men skal efter planen fungere året ud som konsulent for teatret og den nye direktør.

(Billedet: Rolf Heim er ny direktør for Vendsyssel Teater. Her er han fotograferet, da han fik Teaterkatten i 2012. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)   

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne