27. februar 2016

Rockmusik til guldaldermalerier

For seks år siden lavede Teatret Månegøgl forestillingen 'Et hul i maleriet', hvor Hanne Trolle med nykomponeret musik søgte at levendegøre klassisk billedkunst fra Velasquez til Karel Appel (se anmeldelse).

For et par år siden var det Operakarrusellen (samproduktion med Operaen i Midten og Den Ny Opera), der i helt bogstaveligste forstand gav kendte malerier gennem tiderne liv og stemme med deres 'Billederne synger' (se anmeldelse).

Nu har digteren Søren Mølstrøm så sat rockmusik til guldaldermalerier i en ny teaterforestilling for unge, 'Rockmusik til guldaldermalerier', der bl.a. spiller for 100 skoleelever (udskoling) tirsdag 1. marts kl. 12,00 i Kvarterhuset på Amager.

Det er i øvrigt Åben Skole, der har finansieret koncerten i Kvarterhuset, og der er gratis adgang for de heldige. Se mere på www.kvarterhuset.kk.dk

Der skulle ifølge Søren Mølstrøm være plads til endnu et par klasser (6.-9. klassetrin) mere, så de hurtige kan prøve at kontakte Vibeke Nathalia Nielsen på mail: vniels@kff.kk.dk

Forestillingen spiller i øvrigt samme sted for voksne om aftenen og siden på Kongegaarden i Korsør 5. marts og på Odsherred Bilbliotek og Kulturhus 12. marts.

Tidligere har Søren Mølstrøm og Co. turneret rundt på højskoler, i kunstforeninger og på Svalegangen i Aarhus.

'Glem alt om audioguides, støvede paketgulve og lange lektioner i 1800-tallet, når forestillingen 'Rockmusik til guldaldermalerier' udsætter ni gamle guldaldermalerier for røverhistorier og rockmusik!' – lyder det inciterende i en pressemeddelse, der også fortæller, at forestillingen er skabt af digteren Søren Mølstrøm, der for to år siden gik ind på kunstmuseet Den Hirschsprungske Samling for at finde på sine egne historier om museets gamle malerier, og nu altså er taget på turné med malerierne, historierne og et folkrock-band.

Desværre undviger forestillingen indtil videre teateravisen.dk's anmelderkorps, idet den ikke er refusionsgodkendt, hvilket er portalens adgangskrav – ganske som det er til Aprilfestival og optagelse i Den Røde Brochure.

Søren Mølstrøm fortæller dog til teateravisen.dk, at man arbejder på at få dette blåstempel i forbindelse med Refusionsudvalgets næste deadline i august.

Se mere om forestilling og projekt på www.rocktilguld.com – der også har en Facebook-aflægger.

Se forestillingens præsentationsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=Tpjt32VE_OM

(Billedet: Søren Mølstrøm i aktion ved staffelierne i 'Rockmusik for guldaldermalerier'. Foto: Robin McAulay)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne