16. april 2015

Rift om festivalbilletter

Aprilfestival 2015 i Frederikssund og Halsnæs kommuner løber af stablen ved en såkaldt søsætning søndag 19. april, der starter kl. 14 på Torvet i Frederikssund og efter en oplevelsestur gennem turen slutter på havnen.

Forberedelserne til denne verdens største teaterfestival af sin art har selvsagt været i gang længe, men i mandags (13. april) blev interessen for festivalen helt konkret udmøntet, da salget af de gratis billetter til de mange hundrede forestillinger blev startet.

Og allerede i løbet af det første døgn blev der uddelt 11.282 stk. af de over 25.000 gratis billetter via online og telefonekspedition. På Teatercentrum var alle med i arbejdet omkring billetterne, og på det lille foto kan man se festivalens internationale praktikant Maria Giergiel med en lille håndfuld af de smarte, nye print-selv billetter (foto: Søren K. Kløft). Maria er fra Skotland og læser til daglig Contemporary Performance Practice i Glasgow. Og der er flere internationale praktikanter og hjælpere  på festivalen:

Qi Liu og Yidan Su fra Kina skal tage sig af alle de kinesiske gæster, som har valgt at lægge vejen forbi Aprilfestivalen i år. Til daglig er de begge studerende på Shanghai Theatre Academy.

Men også udenfor festivalsekretariatet er der gang i arrangementer og markedsføring. Bl.a. kan man på Frederikssund Bibliotek opleve to udstillinger: Aprilfestival-plakater gennem alle årene, mens Frederikssund Børneteater udstiller scrapbøger og plakater fra de forestillinger, der har været forbi Frederikssund siden 1991. Begge udstillinger løber fra d. 7.-30. april.

Sideløbende kan børn på Frederikssund Børnebibliotek klæde sig ud i teaterkostumer, tage billeder af det og få printet det på et postkort, der kan sendes til venner og familie.  

I den mere omkringkørende markedsføring har Aprilfestivalen fået produceret reklamespot på 15 sekunder der kan opleves to gange i timen på alle S-togslinjer i hovedstadsområdet i uge 16 og 17.  

Der er også lavet fem radiomontager, hvor børn og unge fra Frederikssund Kommune fortæller om særligt rare og spændende steder i lokalområdet.

Man kan se og følge med i det hele via festivalens hjemmeside: www.aprilfestival.dk og Aprilfestivals Facebook-side.

Læs også optaktsartiklen 'Ring tre gange med klokken' og portrætartiklen med den lokale børneteater-ildsjæl og formand for Frederikssund Børneteater, Grethe Olsen.

 (caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne