5. januar 2022

Riddersalen gør plads til en kabaretscene

Riddersalen har eksisteret som teater på Frederiksberg siden 1914, og her har kunstnere som Storm P., Liva Weel, Lulu Ziegler i sin tid boltret sig i kaberet'er – og nu forsøger teatret at genskabe noget af den gamle stemning i moderne musikalske klæder med en fast kabaretscene.

Og det markeres, når Kunstnerkabareten indvies 12. februar med premiere på 'Jolly Weltschmerz!' – der lanceres som en 'mørk, livskraftig, humoristisk kabaret om mennesket og verden i krise' – med tilhørende beværtning og nyindrettet foyer.

Mette K. Madsen, der har en alsidig karriere som skuespiller, sanger og tekstforfatter, bliver kunstnerisk leder for Kunstnerkabareten og sætter også 'Jolly Weltschmerz!' op.

Der skal dog stadig spilles børne- og familieteater, men teaterleder Piet Bertelsen, medarbejdere og bestyrelse har ønsket at bringe traditionen med forestillinger for unge og voksne tilbage. Og det støttes og fremhæves i den aktuelle fire-årsaftale (2021-24) mellem Frederiksberg Kommune og dets lille storbyteater.

Således bliver programmet for Riddersalen for foråret og frem til sommerferien de næste år tilegnet én årlig teaterforestilling samt koncerter, temaweekender, litterære arrangementer m.v.

I foråret 2022 kan publikum bl.a. møde Bodil Jørgensen, Søren Ulrik Thomsen, Jan Grarup, Pelle Dragsted, Ditlev Tamm, Jytte Abildstrøm, Daimi, Line Knutzon og mange flere.

Se mere om Kunsterkabareten m.v. på www.riddersalen.dk

Og læs anmeldelsen af det fine og digre bogværk 'Teatret Riddersalens århundrede', der går i dybden med teatrets over hundredårige historie.

(Billedet: Mette K. Madsen, kunstnerisk leder, og Piet Bertelsen, teaterleder, på Riddersalens trappe. Foto: Anabela Lemos)  

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne