19. oktober 2017

Reumert-vinder til Palæstina

Opgang2 Turneteaters både anmelderroste og prisbelønnede forestilling, '4 EVER', der fik Reumert i 2014 for Årets Børne-/Ungdomsforestilling, har også været en salgsmæssig succes med over 200 opførelser i Danmark.

Fra 26. oktober skal '4 EVER' til Vestbredden i Mellemøsten på en turn, der er arrangeret i samarbejde med Det Danske Hus i Palæstina

Forestillingen er oversat til arabisk, men spilles, som i originaludgaven, af dansk-palæstinensiske Chadi Abdul-Karim (Robert-nomineret filminstruktør og skuespiller i bl.a. Christian Lollikes 'Familien der kunne tale om alt'), der ligesom Opgang2 har base i Aarhus.

Chadi Abdul-Karim er selv palæstinensisk flygtning og kom til Danmark som otte-årig, og i forbindelse med turnéen har han været i intens træningslejr for at opøve sit arabiske sprog.

'4 EVER  er en almen- og eviggyldig fortælling, på tværs af kulturer og sprog, om fire unge drenges stærke venskab (se Teateravisens seksstjernede anmeldelse).  

Forestillingens instruktør og manuskriptforfatter, Pia Marcussen, modtog i september på Horsens Teaterfestival Danske Dramatikeres Manuskriptpris nyindstiftede prisfor Børne- og Ungdomsteater for forestillingen 'Habibi', som handler om en dansk pige, der pludselig taler arabisk….

Manuskriptet til '4 EVER' er i øvrigt blevet tilpasset en smule i forbindelse med den kommende turne – hvor fx en scene hvori indgår alkohol er skrevet om.

Se også artiklen om Opgang2 og turneteatret: 'Et livsværk med udsyn'.

(Billedet: Palæstinensisk-fødte Chadi Abdul-Karim spiller hovedrollen i '4 EVER', der skal på turne på palæstinensisk område. Foto: Opgang2) 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne