13. april 2011

Reumert-priser forude

Søndag den 8. maj er der Reumert-prisfest for 13. gang – og for 10. gang præsenterer Bikubenfonden Årets Reumert på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Mens Ditte Hansen kan gentage sidste års succes som vært ved showet, bliver der 1100 gæster i teatret og en ukendt antal seere på reportagen i DR2, der sender fra 20,30-22,30 på selve dagen.

I dag, onsdag den 13. april 2011, blev spændingen omkring nomineringerne udløst.

Der er priser i 15 kategorier, og den 12 personers store jury, hvor der bl.a. sidder to anmeldere fra børneteateravisen.dk – nemlig Anne Middelboe Christensen og Henrik Lyding – har voteret blandt forestillinger, som har haft premiere i tidsrummet 16. april 2010 til og med 10. april 2011.

Det Kgl. Teater fører som vanligt an med 14 nomineringer (syv til Skuespillet, fire til Balletten og tre til Operaen), mens 15 provinsteatre har fået nomineringer. Herunder finder man også børneteatre og børneteaterproducenter som Teater O, Masken og Åben Dans, mens Det Lille Teater har sneget sig ind blandt de øvrige nominerede københavnske teatre.

Og således har vi bevæget os stille og roligt hen mod åbenbaringen af de tre nominerede til Årets Børne-/Ungdomsteaterforestilling:

– Det Lille Teater med ’Fra månen og ned’

– Teatret Masken med ’Oh, Romeo’

– Teater O med ’360 grader’

De to første er blevet anmeldt til fem stjerner i børneteateravisen.dk af henholdsvis Anne Middelboe Christensen og Henrik Lyding, mens sidstnævnte afventer anmeldelse fra den nys overståede Festival 2011 i Randers.

Teater O er tidligere blevet Reumert-nomineret for forestillingen ’Europamestrene’ – i 2008 – mens Det Lille Teater løb med prisen for Årets Børneteaterforestilling i 2002 med ’Mester flytter ind’.

Der var således ingen af sæsonens tre seks-stjernede anmeldelser i børneteateravisen.dk, der blev udvalgt, herunder måske overraskende nok heller ikke ZeBU’s hele to af slagsen, ’In Real Life, Too’ og ’Og så står man pludselig der’, men man kan næppe afvise, der er også går lidt (teater)politik i nomineringerne, al den stund at ZeBU under navnet Corona La Balance nys har fået en Reumert-pris, ligesom Zangenberg (seks stjerner for ’Rødhætte og Askepot på nye eventyr’) tidligere har modtaget prisen.

Den så prisomsuste Catherine Poher, der har fået Reumert-nomineringer og –priser en masse for sit arbejde blandt danske børneteatre, har denne gang sneget sig uden for kategorien og er blevet nomineret som Årets Instruktør for ’Elskende’ med Åben Dans.

Priserne honoreres med hver 50.000 kr. Undtagelserne er dog Årets Forestilling samt Årets Kvindelige Hovedrolle og Årets Mandlige Hovedrolle, der hver tildeles 100.000 kr. Derudover uddeles den fornemme Bikubens Hæderspris på kr. 300.000. Den tilfaldt sidste år det store teatermenneske Jytte Abildstrøm.

Læs mere på www.aaretsreumert.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne