22. januar 2019

Resultatet af første showcase i januar

Den første af to showcase-runder blev afviklet på Amager 12.-13. januar, hvor der var 19 tilmeldte forestillinger. Og teatrene bag 12 forestillinger kan nu glæde sig over, at refusionen er sikret i godkendelsesperioden 2018-19 til 2022-23.

For fire af forestillinger er godkendelsen en gentagelse fra tidligere udvalgs afgørelser – og i øvrigt fik tre af de deltagende teatre hver godkendt to forestillinger. Et af dem altså Danseteatret Nordenfra, hvis to også dengang refusionsgodkendte danseforestillinger blev anmeldt i papirudgaven af BørneTeaterAvisen så langt tilbage til 2001 og 2004.

Flere fra nedenstående liste er tilmeldt Aprilfestival og kan således stille op – festivalen afviser nemlig alle ikke-refusionsgodkendte forestillinger.

Nu udestår anden den af januars showcase-runde i den kommende weekend, 26.-27. januar i Horsens, hvor der er tilmeldt 14 forestillinger.

Når begge showcase-runder er overstået, bringer Teateravisen som vanligt den positive del af resultatet – hvilket vil sige teaternavne og titler på samtlige godkendte forestillinger.

Godkendte forestillinger fra showcase 12.-13. januar:

– Teater KrisKat: PELZZ (anmeldt juni 2015)

– Teater KrisKat: Memories (anmeldt juni 2016)

– Danseteatret Nordenfra: Her skal danses (anmeldt i BørneTeaterAvisen nr. 117, maj 2001 som Danseteatret Pulcinella, der siden blev slået sammen med/til Nordenfra)

– Danseteatret Nordenfra: Ud i vinden (anmeldt i BørneTeateravisen nr. 129, maj 2004)

– Teatret Fyren og Flammen: Nattergalen

– Louise Schouw Teater: Nissemor og Kanelia i Julenød

– Louise Schouw Teater: Trille og Tralle

– Teater Mikado: Til sidste fjer

– André Andersen: Abehånden

– Sofie Alhøj og Peter Kunz: Kærlig hilsen Etty

– Dansstationen: Matta Matta

– Teater Turkos: Svalerne

De to sidstnævnte er forestillinger af svenske kompagnier, der forsøger sig med turnesalg i Danmark. Dansstationen har tidligere været på Aprilfestival, mens Turkos er ny med deres ordløse forestilling, der er rettet mod tegnsprogsbrugere.

(Billedet: Blandt de 12 refusionsgodkendte forestillinger var KrisKats 'Pelzz' og Danseteatret Nordenfras 'Ud i vinden', der generhvervede tidligere godkendelser, og Teater Mikados' Til sidste fjer', der fik sin første refusionsgodkendelse. Foto: Teatret KrisKat, Franseska Mortensen & Teater Mikado)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne