28. februar 2021

Restaureringen af Hofteatret går i gang

Det 250 år gamle Hofteater, der ligger ved Christiansborg Ridebane på Slotsholmen i København og også rummer Teatermuseet, besøges hvert år af tusindvis af gæster.

Men frem til december 2022 er Hofteatret lukket, mens det gennemgår en større restaurering.
Hofteatret, som oprindeligt er tegnet af arkitekten Nikolaj Eigtved, er en del af det første Christiansborg Slot og det fredede ridebaneanlæg, og det gør bygningen til noget helt unikt i dansk sammenhæng.

Teatret rummer flere perioder fra barokken til historicismen, og derfor vil det blive nænsomt restaureret på en måde, så alle detaljer bliver bevaret, og den historiske perles fortælling bliver fremhævet. 

For at bevare og sikre Hofteatret for eftertiden er det nødvendigt at brandsikre bygningen og udskifte alle tekniske installationer, skabe moderne, tekniske forhold til brug for scenekunst, sikre bedre adgang for kørestolsbrugere og indrette nye toiletforhold og andre besøgsfaciliteter til gavn for Hofteatrets mange gæster.  

Teatermuseet i Hofteatret holder i lukkeperioden til i Nikolaj Kunsthal ved Nikolaj Plads i København og vil have forskellige aktiviteter og udstillinger andre steder, som fx en udstilling i Christian d. 8.'s Palæ på Amalienborg Slot fra maj til oktober 2021. 

(Billedet: I begyndelsen af marts måned går restaureringen af Hofteatret i gang. Foto: Ehrhorn Hummerston)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne