30. oktober 2015

Refusionsudvalget godkendte seks forestillinger

Refusionsudvalgets afgørelser foreligger nu efter showcases 26.-27. september pog 25. oktober – begge foregik på Sønderbro Skole på Amager.

Der var i alt 18 forestillinger tilmeldt, og heraf blev seks godkendt for en fem års periode, mens 12 altså fik afslag.   

De seks godkendte forestillinger er:

– Flyvende Prinsesse: Græshoppesalsa

– Nørgaard: Er jeg patienten?

– Teater Gyda: Et sted som ingen ser

– Teatret Aspendos: De 4 ønsker

– Opera Voce: La voix humaine

– Danseteatret Fodfæste: Dæmon i skjul, kvinde på spring

Heraf er de to sidstnævnte voksenforestillinger, som følgelig næppe får glæde af den kendsgerning, at en refusionsgodkendelse automatisk medfører, at forestillingerne både kan deltage på de store Aprilfestivaler og blive optaget i repertoirekataloget Den Røde Brochure.

Men med i godkendelsen ligger også, at forestillingerne kan sælges til 'halv pris', fordi kommunerne får 50 procent refusion via staten, når der fx. købes forestillinger til skoler og institutioner m.v.

Teatret Aspendos' forestilling har spillet et par år med refusionsgodkendelse og er følgelig blevet anmeldt – omend med behersket begejstring – her på portalen, mens der var afslag til en anden hidtil refusionsgodkendt – og portalanmeldt – forestilling blandt de 12 afviste fra showcase-arrangementerne.

Se mere om refusion og refusionsudvalg på www.kunst.dk

(Billedet: Teater Gydas forestilling, 'Et sted som ingen ser', for de 4-10-årige er inspireret af børnesange med musik af Carl Nielsen. Teatret forventer at have forestillingen med på Aprilfestival 2016 på Frederiksberg. Foto: Anja Littau Due)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne